Ez a klasszikus is gyakorta megfordul az asztalunkon, a családban mindenki szereti, kivétel nélkül. Édesapám gyakran emlegeti az ő édesapja mondását, miszerint minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Ezért a lecsónk is édes, a paradicsom levesünk is, és ez a töltött paprika is. Aki nem szereti édesen tegyen kevesebb cukrot bele.
Hozzávalók
- 70 dkg darált pulykahús
- 2 tojás
- só, bors, vegeta, pirospaprika
- 1 bő csésze rizs (főzetlen)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2x 500g paradicsompüré (2 csomag)
- 14-15 darab nagyobb TV paprika
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- tálaláshoz: tejföl
Elkészítés
- A hagymát kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük. A húst egy edénybe tesszük, hozzászórjuk a rizst, beleütünk két tojást és eldolgozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kissé megpirult hagymát és a fokhagymát is. Egy kis vegetát is adunk hozzá. Tetszőleges mennyiségű pirospaprikát is adhatunk hozzá.
- A paprikákat megmossuk, a tetejét levágjuk, kivágjuk belőle a csumát, a magokat kiütögetjük. A paprikát megtöltjük a hússal, de nem szabad teletömni teljesen, mert a rizs duzzadni fog. Egy nagy edénybe pakoljuk a töltött paprikákat, ráöntjük az egyik paradicsompürét, majd annyi vizet, hogy a felül lévőket is érje. Kis lángon bő egy óra alatt puhára főzzük.
- Ha puha (villával ellenőrizzük) akkor a másik paradicsompürét nagyon alaposan keverjük össze a liszttel és a cukorral, majd öntsük a paprikákra, keverjük el, forraljuk fel az egészet. Ha forr vegyük le a tűzről. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése