2013. május 8., szerda

Leveles kosárkák sós töltelékkel

Egy egyszerű, gyors étel, ami jó sörkocsonyának is, előételnek is, és sós desszertként is megállja a helyét. Szeretem az olyan ételeket, amik könnyen variálhatók, ez ilyen. A töltelék ízlés szerint bármi lehet. Én most  túrós medvehagymásat és sajtos sonkásat csináltam.




Hozzávalók


- egy csomag leveles tészta

- 10 dkg túró

- 5 + 7 dkg sajt

- só, bors

- 2-3 evőkanál tejföl

- 5 dkg sonka

- 1 evőkanálnyi ömlesztett tömlős sajt vagy medve sajt 

- medvehagyma díszítésnek

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítsük 180°-ra. 
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk, ha kell, majd 12 négyzetre vágjuk. Egy muffin sütőnek a mélyedéseit kibéleljük a kockákkal. 
  3. A túrót, a kevesebb sajtot és 1 kanál tejfölt alaposan összekeverjük. Sóval és borssal ízesíthetjük. 6 kosárba arányosan elosztjuk a tölteléket.
  4. A maradék sajtot elkeverjük egy evőkanál tejföllel. Hozzáadjuk a sajtkrémet, belevágjuk a sonkát. Ha kevésnek találjuk adhatunk hozzá még sajtot. Ezzel a masszával töltjük meg a maradék kosárkákat. 
  5. 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már aranybarna.

Tipp

Bármit használhatunk hozzá: szalonnát, zöldségeket, a lehetőségek száma végtelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése