2013. május 20., hétfő

Irány a természet!

Tavasz van,mindjárt nyár! Használjuk ki ezt a gyönyörű időt és főzzünk a szabadban. Jöhet a grillezés (a férfiak nagy kedvence) vagy a bográcsozás. Három ételt fogok mutatni, nem igazán a recept kedvéért, nem is tervezek olyan pontos leírást, hiszen mindenki alakítsa kedve szerint az ételeket, a fotókkal inkább csak a hangulatot szeretném felidézni, illetve kedvet csinálni egy jó kis családdal együtt töltött hétvégéhez. 

 Reggelire: Gévagombás tojásrántotta /9-10 főre/

 

Elkészítés bográcsban

2-3 nagy paradicsomot és 1-2 tévépaprikát felkockázunk, egy csokor újhagymát karikákra vágunk. Egy kevés olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd rádobunk 1 kiló megtisztított felkockázott gombát. 10-15 percig kevergetve puhítjuk. Vigyázni kell, nehogy oda égjen. Öntsünk alá még egy kevés olajat.Ha megpuhult adjunk hozzá 1 evőkanálnyi pirospaprikát, majd 20 enyhén kikevert tojást. Időnként megkeverve ízlés szerinti lágyságúra süssük. 

Ebédre: Gulyásleves


Elkészítés bográcsban

Három nagyobb sárgarépát és két kisebbet pucoljunk meg és karikázzunk fel. Egy kevés olajon dinszteljünk meg két vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, majd adjuk hozzá a répákat, 1 evőkanálnyi pirospaprikát, 1 liter vizet és forrástól számítva 10-15 perc alatt főzzük. 4-5 nagyobb krumplit hámozzunk meg, kockázzuk fel és tegyük vízbe. Adjuk a répához, amint letelt az a 10 perc, és főzzük addig, ameddig meg nem puhul a krumpli. Amikor kész adjuk hozzá az előre elkészített húst, és forraljunk rajta egyet még tálalás előtt. 


Vacsorára: Grillezett zöldségek és húsok

 

Elkészítés grillen

A húsokat ízlés szerint pácoljuk. A képen látható húsok: a csirke tejes-olajos zsályás pácban állt egy éjszakát a tarja pedig mustáros mézes kakukkfüves pácban. A zöldségeket kenjük be olajjal, és szórjuk meg ízlés szerint főszerekkel. Itt tényleg a fantáziára van bízva az elkészítés. A képen még látható két darab gévagomba. Grillezve is finom. (Felhasználását lásd még itt is)
Grillezhetünk padlizsánt is, de azt érdemes egy kicsit sötétebbre sütni, hogy rendesen átsüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése