Igazából nutellás süti, de Zoltán szerint a kráteres felülete elég indok arra, hogy így nevezzük. Mivel ez a sütemény közös emlékekhez kötődik ráadásul a múltkori adagot Ő csinálta, kénytelen voltam engedni neki a névválasztásban. A sütiről: a nutella alapból nagyon finom, ezért ami abból van, azt jóformán lehetetlen elrontani. Mindössze három hozzávaló kell hozzá, az elkészítése is nagyon egyszerű, és gyorsan kész van. Ideális puha keksz bármikorra.
Hozzávalók (10-12 darabhoz)
- 1 tojás
- 5 evőkanál finomliszt
- 5 púpos evőkanál nutella (nem szabad spórolni)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
- A tojást villával lazán felverjük, majd a nutellát és a lisztet felváltva hozzáadjuk.
- Sütőpapírral, vagy alufóliával bélelt tepsibe kiskanállal halmokat csinálunk, majd 8-10 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Az adagot igény szerint arányosan bővíthetjük.
Dekortollakkal, olvasztott csokival díszíthetjük. Nagyon aranyos sütiket kapunk így.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése