2014. május 8., csütörtök

Tészta baconos sajtmártással

Ez egy egyszerű de nagyszerű étel, ami lényegében semmi extra hozzávalót nem igényel. Szegény tészta nem annyira dekoratív, de tényleg igazán finom. Még régen Stahl egyik szakácskönyvében találtam ezt a receptet. Most eszembe jutott az íze, és próbáltam felidézni a hozzávalókat. Ez olyan tipikus Stahl-os étel: tejszín, bors, fokhagyma szerecsendió...Bár én ez utóbbit elhagytam. Gyors és tápláló kaja.



 Hozzávalók /2 - 3 főre/


- 2 dl tejszín

- 15 dkg húsos szalonna

- 25 dkg sajt (vegyesen)

- só, bors

- 2 kisebb gerezd fokhagyma

- 25 dkg tészta (fél csomag)

Elkészítés


  1. Egy lábasban felforralunk vizet, majd kifőzzük benne a tésztát egy csipet sóval és egy kis olajjal.
  2. Ezalatt a sajtokat lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk. Egy kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, majd ha kész hozzáadjuk a fokhagymát és a tejszínt, majd elolvasztjuk benne a sajtot is. Addig melegítjük, ameddig fel nem olvadt a sajt a tejszínben. Tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. A kész tésztával összekeverjük, majd forrón tálaljuk tetszés szerint sajttal megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése