Ez egy egyszerű de nagyszerű étel, ami lényegében semmi extra hozzávalót nem igényel. Szegény tészta nem annyira dekoratív, de tényleg igazán finom. Még régen Stahl egyik szakácskönyvében találtam ezt a receptet. Most eszembe jutott az íze, és próbáltam felidézni a hozzávalókat. Ez olyan tipikus Stahl-os étel: tejszín, bors, fokhagyma szerecsendió...Bár én ez utóbbit elhagytam. Gyors és tápláló kaja.
Hozzávalók /2 - 3 főre/
- 2 dl tejszín
- 15 dkg húsos szalonna
- 25 dkg sajt (vegyesen)
- só, bors
- 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 25 dkg tészta (fél csomag)
Elkészítés
- Egy lábasban felforralunk vizet, majd kifőzzük benne a tésztát egy csipet sóval és egy kis olajjal.
- Ezalatt a sajtokat lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk. Egy kevés olajon a szalonnát megpirítjuk, majd ha kész hozzáadjuk a fokhagymát és a tejszínt, majd elolvasztjuk benne a sajtot is. Addig melegítjük, ameddig fel nem olvadt a sajt a tejszínben. Tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. A kész tésztával összekeverjük, majd forrón tálaljuk tetszés szerint sajttal megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése