2014. május 18., vasárnap

Luxus reggeli spárgával és buggyantott tojással

Valójában a luxus szó nem biztos, hogy kifejező, hiszen nem egy baromi drága évente csak egyszer engedhetem meg magamnak típusú reggeli. A buggyantott tojástól féltem egy kicsit, de Mautner Zsófi utasításait követve tökéletesen sikerült. A spárga a tegnapi vacsorából maradt, így ez egy maradékokat is okosan felhasználó reggeli. Igazán finom!




Hozzávalók /1 főre/


- 1 szelet kenyér

- fokhagyma (ízlés szerint)

- 1 tojás

- 6-8 szál spárga

- vaj vagy margarin (nálam Bords Eve natúr, mert nagyon szeretem az ízét)


Elkészítés

  1. Egy serpenyőben diónyi vajat olvasztunk, majd rádobunk 1 duci gerezd apróra vágott fokhagymát és a spárgákat. Pár perc alatt megsütjük őket. 
  2. A tojást elkészítjük Zsófi utasítása szerint (fázis fotók is találhatók az oldalon). Közben a kenyeret megpirítjuk, forrón bedörzsöljük fokhagymával, megkenjük vajjal, majd rápakoljuk a spárgákat és a buggyantott tojást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése