Valójában a luxus szó nem biztos, hogy kifejező, hiszen nem egy baromi drága évente csak egyszer engedhetem meg magamnak típusú reggeli. A buggyantott tojástól féltem egy kicsit, de Mautner Zsófi utasításait követve tökéletesen sikerült. A spárga a tegnapi vacsorából maradt, így ez egy maradékokat is okosan felhasználó reggeli. Igazán finom!
Hozzávalók /1 főre/
- 1 szelet kenyér
- fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 tojás
- 6-8 szál spárga
- vaj vagy margarin (nálam Bords Eve natúr, mert nagyon szeretem az ízét)
Elkészítés
- Egy serpenyőben diónyi vajat olvasztunk, majd rádobunk 1 duci gerezd apróra vágott fokhagymát és a spárgákat. Pár perc alatt megsütjük őket.
- A tojást elkészítjük Zsófi utasítása szerint (fázis fotók is találhatók az oldalon). Közben a kenyeret megpirítjuk, forrón bedörzsöljük fokhagymával, megkenjük vajjal, majd rápakoljuk a spárgákat és a buggyantott tojást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése