Ez a recept nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom és különleges is. A mascarpone, ami krémessé teszi az egész ételt, nagyon feldobja. Bár a tészta nem tartozik a kifejezetten fogyókúrás ételek közé, ahogy a mascarpone sem, mégis szerintem ez egy könnyű vacsora vagy ebéd lehet egy fárasztó nap után/közben.
Hozzávalók
- 500 g serpentini (vagy tetszőlegesen már tészta)
- só, bors
- 1 csomag tenger gyümölcsei vegyes (előfőzött, fagyasztott, 500 g)
- fél citrom leve
- egy evőkanál vaj vagy margarin (én enyhén sózott Bords Evet használtam)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mascarpone (kb 100 g)
- díszítésnek citrom karika
Elkészítés
- A vajon egy picit megpirítjuk a pépesített fokhagymát, majd rádobjuk a kiolvasztott tenger gyümölcseit és 15-20 perc alatt megpirítgatjuk. Hozzáadjuk a citromlevet is.
- Egy fazékban vizet forralunk, részünk bele egy kevés olajat és egy nagy csipet sót, majd ha felforrt kifőzzük benne a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt.
- A mascarponét összekeverjük ízlés szerinti sóval és borssal. A forró tésztához keverjük, majd hozzáadjuk a megpirított tengergyümölcseit is. Citromkarikával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése