2013. április 13., szombat

Serpentini tenger gyümölcseivel

Ez a recept nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom és különleges is. A mascarpone, ami krémessé teszi az egész ételt, nagyon feldobja. Bár a tészta nem tartozik a kifejezetten fogyókúrás ételek közé, ahogy a mascarpone sem, mégis szerintem ez egy könnyű vacsora vagy ebéd lehet egy fárasztó nap után/közben. 

Hozzávalók


- 500 g serpentini (vagy tetszőlegesen már tészta)

- só, bors

- 1 csomag tenger gyümölcsei vegyes (előfőzött, fagyasztott, 500 g)

- fél citrom leve

- egy evőkanál vaj vagy margarin (én enyhén sózott Bords Evet használtam)

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 evőkanál mascarpone (kb 100 g)

- díszítésnek citrom karika

Elkészítés

  1. A vajon egy picit megpirítjuk a pépesített fokhagymát, majd rádobjuk a kiolvasztott tenger gyümölcseit és 15-20 perc alatt megpirítgatjuk. Hozzáadjuk a citromlevet is.
  2. Egy fazékban vizet forralunk, részünk bele egy kevés olajat és egy nagy csipet sót, majd ha felforrt kifőzzük benne a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt.
  3. A mascarponét összekeverjük ízlés szerinti sóval és borssal. A forró tésztához keverjük, majd hozzáadjuk a megpirított tengergyümölcseit is. Citromkarikával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése