A mozzarella és a paradicsom nagyon jól illik egymáshoz. Aki kételkedik, gondoljon a pizzára. Na ugye. Bazsalikommal és provance-i főszerekkel egy nagyon kellemes mediterrán ételt kapunk. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
- 4 közepes fej paradicsom
- 2 zacskó (100 g-os) nagy mozzarella (amiben egy nagy darab van)
- 1 kis fej lilahagyma
- 5-6 levés friss bazsalikom (vagy szárított őrölt)
- 1 kanál ecet
- 2-2,5 dl víz
- 1 ek. cukor
Elkészítés
- A paradicsomokat és a mozzarellákat felszeleteljük egyforma vastagságúra és felváltva egy tálba rakosgatjuk őket.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, és felaprózzuk a bazsalikomot is.
- Az ecetet elkeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vizet és addig keverjük, ameddig a cukor teljesen feloldódik. Ízlés szerint a mennyiségeket változtathatjuk. Fontos, hogy folyton kóstolgassuk a levet, nehogy elízesítjük.
- Az ecetes vizet a paradicsomokra és sajtokra öntjük, rászórjuk a hagymát és a bazsalikomot is. Rögtön tálaljuk. (Nem lesz baja várakozás után se, de frissen szerintem finomabb.)
Megjegyzés
Ha igazán szép tálat szeretnénk, akkor a hagymát is vágjuk karikákra (vékonyan) és azt is rétegezzük a salátába. Ha nem szeretjük a hagyma csípős ízét hagyjuk állni egy kicsit a salátát, akkor kimegy belőle a csípősség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése