2013. április 20., szombat

Mozzarellás paradicsomsaláta

A mozzarella és a paradicsom nagyon jól illik egymáshoz. Aki kételkedik, gondoljon a pizzára. Na ugye. Bazsalikommal és provance-i főszerekkel egy nagyon kellemes mediterrán ételt kapunk. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók


- 4 közepes fej paradicsom

- 2 zacskó (100 g-os) nagy mozzarella (amiben egy nagy darab van)

- 1 kis fej lilahagyma

- 5-6 levés friss bazsalikom (vagy szárított őrölt)

- 1 kanál ecet

- 2-2,5 dl víz

- 1 ek. cukor


Elkészítés
  1. A paradicsomokat és a mozzarellákat felszeleteljük egyforma vastagságúra és felváltva egy tálba rakosgatjuk őket.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és felaprózzuk a bazsalikomot is. 
  3. Az ecetet elkeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vizet és addig keverjük, ameddig a cukor teljesen feloldódik. Ízlés szerint a mennyiségeket változtathatjuk. Fontos, hogy folyton kóstolgassuk a levet, nehogy elízesítjük. 
  4. Az ecetes vizet a paradicsomokra és sajtokra öntjük, rászórjuk a hagymát és a bazsalikomot is. Rögtön tálaljuk. (Nem lesz baja várakozás után se, de frissen szerintem finomabb.)
Megjegyzés
Ha igazán szép tálat szeretnénk, akkor a hagymát is vágjuk karikákra (vékonyan) és azt is rétegezzük a salátába. Ha nem szeretjük a hagyma csípős ízét hagyjuk állni egy kicsit a salátát, akkor kimegy belőle a csípősség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése