Valóban ez volt a legfinomabb csokitorta amit eddig ettem. A krémje nagyon lágy és puha. Amikor Nagymamánál megkóstoltam ezt a tortát rögtön elkértem a receptjét, és ahogy hazajöttem megsütöttem itthon is. Nem tudom miért, de a torta egy kicsit laposabb, de könnyebb lett, ám ez határozottan jót tett neki. Mindenkinek ajánlom, hogy kóstolja meg.
Hozzávalók
- 5 ek. rétesliszt
- 3 ek. kristálycukor
- 1 púpos ek. kakaó
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 tojás
A krémhez
- 1,5 dl híg feketekávé- 4 ek. vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 15- 18 dkg kristálycukor
Elkészítés
- A tojássárgákat habosra keverjük 2 ek. cukorral, a fehérjéket pedig fényes habbá verjük a maradék cukorral. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót, majd az egészet a tojássárgás részhez keverjük.
- A tojásfehérjét óvatosan belekeverjük az eddigi masszába, és az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük.
- 180°-on 25-30 percet sütjük.
- A híg feketekávét (fontos, hogy tényleg híg legyen, különben intenzíven kávés lesz.) feltesszük főni 2 ek. vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor besűrűsödött (kb. 10 perc főzés után) hideg helyre tesszük hűlni pár percre. Meg fog szilárdulni egy kicsit és égett fekete színe lesz, de ez normális. Még langyosan belekeverjük a maradék vaníliás cukorral kikevert margarint, majd megint hűlni hagyjuk.
- A tortát amikor kihűlt ketté vágjuk.
- A kihűlt krémet kézi robotgéppel átkeverjük. Ekkor fog kivilágosodni a színe és lággyá válni az állaga.
- A tortát megtöltjük a krémmel, a tetejét ízlés szerint díszítjük. (Én hullámokat húztam bele, és reszelt fehér csokival szórtam meg.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése