Már írtam receptet a medvehagymáról (itt) de még egy zacskó medvehagyma volt (és még maradt) a hűtőben, amit el kellett valahova sütni, vagy jelen esetben inkább főzni. Ez a recept nagyon laktató, és olcsó, ráadásul az üde zöld színével hamisíthatatlan tavaszi hangulatot teremt.
Hozzávalók
- 4 kis burgonya
- só
- 1 leveskocka (vagy ételízesítő ízlés szerint)
- 1 marék friss medvehagyma (15-20 levél)
- 2 ek. tejszín
- 1 zsemle, vagy 1-2 szelet kenyér
- olaj
- 1 ek. reszelt parmezán (vagy reszelt trappista ízlés szerint)
Elkészítés
- A krumplikat hámozzuk meg és 1-1,5 liter sós vízben főzzük puhára.
- A medvehagymát mossuk meg, a kilógó szárakat vágjuk le, majd vágjuk nagyobb darabokra a leveleket.
- A krumplihoz adjuk hozzá a leveskockát, dobjuk bele a medvehagymát, és csurgassuk bele a tejszínt. Ha több levest szeretnénk, akkor most adjunk hozzá vizet, és fűszerezzük.
- Botmixerrel krémesítsük a levest.
- Egy kevés olajon pirítsuk meg a kockákra vágott zsemlét, vagy kenyeret, majd adjuk hozzá a parmezánt és forgassuk össze. Pirítsuk aranybarnára.
Megjegyzés
A leves kissé sűrű lesz, aki hígabban szereti több vízzel, vagy kevesebb krumplival főzze.
Ha nincs otthon parmezán, akkor reszelt sajtot szórjunk a levesbe, az is nagyon finom amikor ráolvad... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése