Ma már egyre divatosabb a répa torta, bár még mindig sok embert láttam, aki kidülledt szemmel bámult rám, amikor szóba hoztam, hogy milyen finom is ez az édesség. A répaíz egyáltalán nem érződik benne, inkább az állagát teszi omlóssá és puhává - szerintem. Ez a süti olyan puha volt, mint a vatta, szédületes. Töredelmesen bevallom, hogy a következetes, és eddig komolyan vett diétámat szegtem meg azzal, hogy még melegen két szeletet is betoltam. Tényleg nagyon ízlett. A húgom szerint hasonlít az íze az osztrák kuglóféra, szerintem azonban puhább.
Hozzávalók
- 6 nagy evőkanál tejföl
- 2 tojás (nem szükséges szétválasztani)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg dió
- 2 nagy répa
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg fehércsoki
Elkészítés
- A diót durvára aprítjuk. (Aki nem szereti, hogy ropog a foga alatt nyugodtan darálja le.) A csokit kis kockákra vágjuk, a répát lereszeljük. Ezzel a dolog munkás részét letudtuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
- A tejfölt alaposan kikeverjük a tojással és a cukrokkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Beleszórjuk a csokit, répát és a diót és óvatosan összeforgatjuk a masszával.
- Sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. (Körülbelül 25-30 perc)
- Melegen porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Csokit akartam kenni a tetejére, de annyira gazdag sütemény, hogy inkább elrontaná. Porcukorral tökéletes.Ha tortának akarjuk készíteni, akkor kerek formában süssük. A tetejére tehetünk marcipánt, kandírozott répát, vagy egy kevés cukorral elkevert mascarponét is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése