Érdekes ez a keksz. Nagyon finom, de az állaga meglehetősen gumiszerű, a banán miatt. Először gondolkodtam, hogy van-e így helye a blogon, de az íze annyira bejött, hogy úgy gondoltam, ha figyelmeztetésül közlöm az állag-hibát, akkor feltehetem. És most az előnyeiről: nagyon gyorsan elkészül. Egyszerűen összeállítható. Akit megijesztett ez az állag-dolog felezze meg a banánt, úgy hátha kekszesebb lesz. Egyébként a recept a blogon már közzétett aszteroida süti továbbfejlesztett változata.
Hozzávalók (20-25 darabhoz)
- 1 banán
- 2 kanál agavé szirup vagy méz
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 közepes tojás
- 5-6 evőkanál liszt
Elkészítés
- A banánt és a mézet villával törjük össze, majd keverjük ki a mogyoróvajjal. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített 180˚-os sütőben 8-10 percig sütjük. Az ízek halmozásaként kettőt - kettőt karamellkrémmel összeragaszthatunk.
Gondolod, hogy a banán miatt gumiszerű? Csak azért kérdezem, mert én gyakran készítek banános muffint, az sokkal omlósabb, finomabb, mint a banán nélküli:)
VálaszTörlésBogi, írtam az email-edre levelet. De tulajdonképpen itt is megkérdezhetem, hátha hamarabb rátalálsz és válaszolsz.
Szóval a blogkóstolóra 3 ételt készítettem el. Levest, főételt és desszertet. Külön-külön posztoljam be őket és 3 linket küldjek, vagy egy linkben küldjem el mind a hármat?
Köszi a választ!
Roza
Hát... nem tudom. Most elbizonytalanítottál a banán ügyében... Nem tudom mi okozhatja az állagát. Mindenesetre finom. :)
TörlésA kérdésedre pedig e-mailben válaszoltam, de ide is leírom, hátha itt hamarabb elolvasod: úgy készítsd a bejegyzést, ahogy kényelmesebb! :)
Húh, de izgalmasan hangzik és biztosan finom is! Jó kis ízkombót hoztál össze, nálam bármikor nyerő lenne! :)
VálaszTörlésKöszi, Bogi :)
VálaszTörlésKöszi, Bogi :)
VálaszTörlésTettem bele 1 csipet szódabikarbónát, így nem lett gumis az állaga.
VálaszTörlésKöszönöm a tippet, mindenképp kipróbálom így! :)
VálaszTörlés