2015. április 6., hétfő

Tengeri herkentyűs kuszkusz

Még nyáron készítettem ezt az ételt és nagyon nagy sikere volt. Igazi nyári kaja, frissítő, laktató, de nem túl tömény.



Hozzávalók (5-7 főre)


- 25 dkg kuszkusz
- 1 zacskó tengeri herkentyű
- 1 marék olívabogyó (felszeletelve)
- 1 maréknyi szárított paradicsom (feldarabolva)
- halszósz (kb 1-1,5 evőkanálnyi)
- 1,5 evőkanálnyi vegeta
- citrom a tálaláshoz

Elkészítés


  1. A kuszkuszt egy üvegtálba öntjük, felöntjük forrásban lévő vízzel, ízesítjük a halszósszal, vegetával. Lefedjük, és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát.
  2. A tengeri kütyüt kiolvasztott állapotában egy serpenyőben kevés olajon vagy vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az olajbogyót és a paradicsomot is. Összekeverjük a kuszkusszal. Citrommal tálaljuk.

2 megjegyzés: