2014. február 19., szerda

Hedonista tejszínes sajtos csirke

Ez az étel valami fantasztikus. Mikor a sajt és tejszín gyönyörűen összeolvad és bugyog, kissé fokhagymásan, borsosan, és mindez egy szaftos húst ölel körül... Hát ez valami fergeteges ebéd volt. Rizzsel és uborkasalátával ettük. Nem tudok mást mondani: próbálják ki!




Hozzávalók (5-7 főre)


- 1 kg csirkecombfilé bőr nélkül

- 40 dkg sajt (egyenlő arányban ementáli, füstölt sajt, trappista)

- 2-3 evőkanál liszt

- 2 tojás kevés sóval felverve

- 1 evőkanál (szezámmagos) zsemlemorzsa

- 2 dl tejszín

- 2 gerezd fokhagyma

- frissen őrölt bors


Elkészítés

  1. A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba forgatáskor bőven szórjuk meg sajttal) 
  2. A tejszínt kikeverjük a pürésített fokhagymával és erősen borsozzuk. A tejszínt a húsra öntjük.
  3. A maradék sajtot összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával (ez a lépés akár el is hagyható, de így ropogósabb lesz a sajtkéreg) és a húsra szórjuk.
  4. Előmelegített sütőben 190°-on sütjük alufóliával letakarva fél óráig, utána addig míg a sajt meg nem pirul a tetején. (körülbelül 15 perc, lehet grill fokozaton is.)
  5. Petrezselymes rizzsel, uborkasalátával remek ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése