2014. február 8., szombat

Gombával töltött bundás kenyér

Ismét egy olyan étel, ami a kedvenc zöldségemmel készül. A töltött bundás kenyeret talán Horváth Ilonánál láttam, de nem vagyok benne biztos, mindenesetre izgalmas dolog, ami feldobja a legunalmasabb februári napot is. Hát még Valentin napkor, ha szív alakú kiszúrókkal mintázzuk meg a kenyereket. A töltelék persze bármi lehet: sonka vagy sajt is, illetve tetszés szerint kombinálni különféle sajtokat különféle zöldségekkel.



Hozzávalók


- 2 fej gomba (közepesek)

- 1 kicsi gerezd fokhagyma

- szárított fűszerek: majoránna, kakukkfű, (szabadon választható)

- só, bors

- 2 tojás

- kevés tej

- vaj vagy margarin (nálam Bords Eve)

- 4 szelet kenyér kenyér

- olaj (a gombához 1 evőkanálnyi, és a sütéshez)


Elkészítés

  1. Kevés olajon megfuttattam a gombát, és a fokhagymából vágott vékony szeleteket. Mikor illatozik fűszerezzük meg, sózzuk, borsozzuk tetszés szerint. Mikor már átpuhult és megbarnult levesszük a tűzről.
  2. Az olajat elkezdjük hevíteni. Ezalatt a tojásokat kikeverjük egy kevés tejjel. (konkrét mennyiséget nem tudok, mondjuk 4-6 evőkanálnyi) A kenyereket megkenjük egy kevés vajjal, ráhalmozunk 1 evőkanál gombát, majd két kenyeret egyműsba fordítunk, héjukat levágjuk, vizes kézzel a széleiket összenyomkodjuk. 
  3. Az enyhén felvert tejes tojásban jó alaposan megforgatjuk, majd bő olajban kisütjük. Tálalása akár a bundás kenyereket szokás: tejföllel, sajttal, fokhagymás olajjal, vagy simán megsózva, kinek hogy tetszik.

Tipp

Ha szeretnénk izgalmas kinézetű szendvicset csinálni nagy különböző formájú kiszúrókkal formázzuk a kenyereket. Például kreatív és nem túl giccses Valentin-napi vacsora a szív alakú gombás bundás kenyér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése