2014. február 15., szombat

Krumpli lángos (vagy palacsinta?)

Mi ezt az ételt  itthon krumpli lángosnak hívjuk. Bár állagra inkább vastag palacsinta. Na meg nem is bő olajban, hanem serpenyőben kell sütni. Kacsazsírral megkenve, vagy sósan, esetleg juhtúróval vagy tejföllel fenséges. 




Hozzávalók (4-6 főre)


- 6 közepes (de inkább nagyobbacska) krumpli

- kb. 15-20 dkg liszt 

- 1 tojás

- olaj a sütéshez

- 1 csipet só

- tálaláshoz tetszés szerint: só, tejföl, túró, bármi


Elkészítés

  1. A krumplit sós lobogó vízben héjastul puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk, míg langyosra hűl. Ekkor krumplinyomóval áttörjük, majd hozzágyúrjuk a tojást, sót és a lisztet. Akkor jó, amikor egy puha, rugalmas tésztát kapunk. 
  2. Gombócokat gyúrunk belőle, (ha nagyobb palacsintákat akarunk, akkor kevesebbet és nagyobbakat, ha kicsiket, akkor kisebbeket és többet) majd erősen lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal (hajlamos leragadni) kinyújtjuk, majd olajozott forró serpenyőben kisütjük mind a két oldalát. 
  3. Sóval megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése