2014. január 5., vasárnap

Sajtos tejfölös csiga tökmaggal

Gyorsan elkészíthető sós süteményről van szó, mert a tésztája bolti leveles tészta. A bolti tésztáknak alapjában véve nem vagyok a híve. Viszont van úgy, hogy az ember fáradt, de vendéget vár, vagy csak rátör a vágy: valami sósat! Még egy dolgot szeretnék emlegetni: a fokhagymát. Mivel a sajt nem olyan domináns ízű, hogy elnyomja az ízét, ezért aki nem szereti annyira csökkentse a mennyiséget. Egyébként nem erősen hagymás, inkább csak lágyan érződik benne. Aki szeretné feldobhatja baconnel, vagy sonkával, de magában is remek nasi ez a csiga, mindenkinek ajánlom. :) 




Hozzávalók


- 1 csomag leveles tészta

- 2 evőkanál tejföl

- só, bors

- 2 duci gerezd fokhagyma

- 15 dkg reszelt trappista

- 5-7 dkg tökmag a szóráshoz


Elkészítés

  1. A tésztát ha kell kinyújtjuk, ha nem, akkor csak kiterítjük. A tejfölt kikeverjük a pürésített fokhagymával, sóval, borssal. A tésztát megkenjük a tejföllel.
  2. A sajtot egyenletesen a tésztára szórjuk, majd szorosan feltekerjük. 
  3. 1 cm vastag szeleteket vágunk (inkább kisebb nyiszáló mozdulatokkal) majd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a maggal (de lehet fenyőmag, napraforgómag stb.) és 190°-on 20 percig sütjük. Melegen a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése