Ismét egy olyan recept, ami a maradékfelhasználáson alapul. Sajnos nem nagyon tudok pontos mennyiséget írni, hiszen minden attól függ, hogy mi van éppen otthon, illetve hány főre készül ez a finomság. Én szaggatóval pogácsa méretűre formáztam a kenyeret, de nyugodtan lehet így készíteni akár egy egész karéj szeletet is. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. Lemon curd helyett mehet bele bármilyen lekvár, vagy akár friss meggy, málna, ami éppen van otthon.
Hozzávalók
- (száraz) kenyér (vagy kalács, maradék péksüti)
- krémtúró (ennek hiányában túró, porcukor és tejföl/joghurt összekeverve)
- lemon curd (helyettesíthető lekvárokkal, friss gyümölcsökkel)
Elkészítés
- A kenyérből vékony szelete(ke)t vágunk, majd tetszés szerint kiszúrókkal formázzuk, de egyben is hagyhatjuk. Egy falatka két kenyérből áll, az egyiket a túrókrémmel, a másikat a citromkrémmel kenjük meg, majd összefordítjuk, és egy serpenyőben egy kevés vajon oldalanként addig sütjük, míg meg nem pirul. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése