2014. március 6., csütörtök

Wasabi, Debrecen

4024 Debrecen,
Piac utca 18






Aki szeretne ismerkedni a keleti ízekkel, vagy szeretne három fogásos esztétikusan tálalt, finom napi menüt enni kedvező áron, annak bátran ajánlom a Wasabit Debrecenben. (Illetve Budapesten is van a MOM-ban (itt is van napi menü) illetve a belvárosban is (ott nincs napi menü.))
A menü előnye, (Debrecenben 990 forint, a MOM-ban 1490) hogy nagyon finom, különleges, de nem erőszakos keleti. Így azok is bátran kipróbálhatják, akik félnek kipróbálni a japán, koreai ízeket.
A debreceni étterem nagyon hangulatos, a design letisztult és elegáns, a hely különleges atmoszféráját a sejtelmesen világító lámpák adják, és a halk, diszkrét, jó ízléssel kiválogatott zene. A felszolgálók hihetetlenül kedvesek, ámde nem tolakodók.
Az étteremben persze nem csak menü evésre van lehetőség: választhatsz valamit a kínálatukból, vagy csak beülsz a futószalag mellé, ahol gusztusos falatkák kínálják magukat, és kedved szerint válogatsz, amit csak szeretnél.
Összességében ahányszor voltam itt (körülbelül 5-6 alkalom) soha nem tapasztaltam semmi rosszat, a pincérek kedvesek voltak, az étel nagyon finom, és esztétikusan tálalt. Leginkább az egyik nyári levesük ízlett: Erdei gyümölcs leves fehér csokoládé habbal. Mennyei volt. Amit most ettem:


Thai marhahús leves zöldségekkel
Pirított zöldséges tészta mogyoróval és csirkével
Csokitorta narancshabbal



A tészta alatt - bár nem látszik - pirított sós mogyorók rejlettek, a desszert pedig különösen ízlett (bár a kép nem lett a legjobb...) mert a hab tényleg intenzíven narancsos volt, nem csak halvány szappan ízű. (olyat is ettem már..., nem volt kellemes.) A csokoládétorta vagy inkább sütemény ragacsosan csokis volt, és mellé a csokoládé öntet is megérdemelne egy dicshimnuszt... Összességében nagyon jó ebédeket töltöttem el itt, mindenkinek meleg szívvel ajánlom a Wasabit.




Kis kiegészítés: az első Wasabis ebédem után alkottam meg ezt az édességet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése