2014. március 11., kedd

Gévagombás marharagus spagetti

A gévagomba nem szokványos hozzávaló, ezért lehet sokan átugorják majd ezt a receptet, de akinek épp ez lapul a hűtőjében, az biztos hálás a receptért. A gévagombát még tavaly tavasszal szedtük, nagy részét akkor elfogyasztottuk rántotta formájában, a többit blansírozva lefagyasztottuk. Készült már belőle fasírt, rántott gomba és most ez a ragu.
Nem mondom, hogy milánói, mert az csúfolódás lenne Édesapámmal szemben, aki a világ legjobb (túlzás nélkül) makaróniját csinálja, ezért inkább ragunak neveztem el. A gévagomba egyébként nem egy nagy durranás, az íze akár a vatta, de ha van meg kell sütni. A gomba ellenére jól sikerült ez a kakukkfüves étel.




Hozzávalók


- 1 evőkanál kolbászzsír vagy olaj

- 1 kis fej vöröshagyma

- 3 szelet bacon

- 1 kg marhahús

- 45 dkg gévagomba

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál gulyáskrém

- só, bors, kakukkfű, babérlevél

- 50 dkg tészta


Elkészítés

  1. A húst (nálam csontos szelet hús) ha kell megtisztítjuk az inas részektől és a csonttól. (Ezt érdemes félretenni, mert remek húsalaplé készíthető belőle.) Feldaraboljuk a húst tetszőleges méretű darabokra.
  2. A kolbászzsíron vagy olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzádobjuk a felvágott bacont, majd belerakjuk a húst. Kis vizet öntünk alá és hagyjuk puhulni.
  3. A gombát apróra vágjuk. A húst gulyáskrémmel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, illetve egy babérlevelet és egy kiskanál kakukkfüvet adunk hozzá, majd mehet bele a gomba is. A húst főzzük puhára. (Ha elfövi a levét öntsünk alá vizet - NEM SZABAD OTTHAGYNI, mert könnyen leég.) 
  4. Mikor a hús már majdnem kész forraljunk vizet, és főzzük ki a spagettit. A tészta főzőlevéből adjunk egy kicsit a húshoz, hogy legyen szaftja, majd vegyük le a tűzről. Tésztával, sajttal vagy ketchuppal tálaljuk. 

Tipp

Ha milánóisan szeretnénk, akkor lehet hozzá paradicsomszószt adni, vagy tejfölösen behabarni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése