Ez a leves valamikor matematika és latin óra között pattant ki a fejemből. Először töklevesben gondolkodtam, aztán ha már narancssárga, akkor legyen répa, és curry, ha curry, akkor karfiol, ha pedig karfiol, akkor parmezán. Na valahogy így gondolkodtam. A leves kellemesen sűrű és fűszeres volt. Különleges ízű de olcsó finomság. A kép nem a legjobb (bár aki szép ételfotókat szeretne nézegetni, gondolom nem ide jár...) de a leves jól sikerült.
Hozzávalók
- 1,5 l húsalaplé (akár leveskockából is)
- 1 közepes fej karfiol
- 5 darab sárgarépa
- só, bors
- 1/4 teáskanál curry
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 bő evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a répát megpucoljuk, a karfiolt pedig rózsára szedjük.
- A répát és a karfiolt megpároljuk. Mikor a karfiol félpuha kivesszük a felét a pároló edényből, megkenjük a pépesített fokhagyma, parmezán és olaj keverékével. Forró sütőben megpirítjuk.
- Az alaplét felforraljuk, majd mikor már a zöldségek puhára párolódtak a léhez adjuk és alaposan összeturmixoljuk botmixerrel. Felforraljuk, majd tetszés szerint fűszerezzük sóval, borssal és curryvel.
- A pirított karfiolrózsákkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése