2014. március 4., kedd

Sárgarépakrémleves parmezános sült karfiollal és curryvel

Ez a leves valamikor matematika és latin óra között pattant ki a fejemből. Először töklevesben gondolkodtam, aztán ha már narancssárga, akkor legyen répa, és curry, ha curry, akkor karfiol, ha pedig karfiol, akkor parmezán. Na valahogy így gondolkodtam. A leves kellemesen sűrű és fűszeres volt. Különleges ízű de olcsó finomság. A kép nem a legjobb (bár aki szép ételfotókat szeretne nézegetni, gondolom nem ide jár...) de a leves jól sikerült.




Hozzávalók


- 1,5 l húsalaplé (akár leveskockából is)

- 1 közepes fej karfiol

- 5 darab sárgarépa

- só, bors

- 1/4 teáskanál curry 

- 1 evőkanál reszelt parmezán

- 1 bő evőkanál olaj

- 1 gerezd fokhagyma



Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát megpucoljuk, a karfiolt pedig rózsára szedjük.
  2. A répát és a karfiolt megpároljuk. Mikor a karfiol félpuha kivesszük a felét a pároló edényből, megkenjük a pépesített fokhagyma, parmezán és olaj keverékével. Forró sütőben megpirítjuk.
  3. Az alaplét felforraljuk, majd mikor már a zöldségek puhára párolódtak a léhez adjuk és alaposan összeturmixoljuk botmixerrel. Felforraljuk, majd tetszés szerint fűszerezzük sóval, borssal és curryvel.
  4. A pirított karfiolrózsákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése