Próbáltam már habcsókot sütni, de valahogy soha nem sikerült. A szokásos leírás szerint készítettem mindig: cukorral együtt felvertem a tojásfehérjét, utána alacsony hőmérsékleten sütöttem órákig... Az eredmény: ragacsos, összetöppedt, ráncos izék. De most! Nem törődtem semmi előírással, csak összekevertem, megsütöttem, és csodák csodája tökéletes állagú csókokat kaptam. Olyanok, amilyennek lenniük kell: kívül ropog, belül puha, és aranyos a cukorkák miatt... Nem mondom, hogy aki eszerint a leírás szerint csinálja a habcsókot biztos, hogy nem téved, mert még csak egyszer csináltam meg, ráadásul a tojásfehérje kényes jószág, a csillagok állásán kívül a végeredmény függ a tojás minőségétől, hőmérsékletétől és még ki tudja mitől... Mindezek ellenére ezek a csókok finomak és hibátlanok lettek. (Talán az alakjuk lehetne szebb...)
Hozzávalók
- 3 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- színes bogyók a tetejére (vagy magvak, kókuszreszelék, kakaó bármi)
Elkészítés
- A fehérjét kemény habbá verjük, majd ha egy kés nyoma meglátszik benne, akkor adjuk hozzá a cukrot és addig verjük, ameddig a cukor el nem oszlik benne teljesen, és egy kemény fényes habot nem kapunk.
- Kanállal, vagy precízebbek habzsákkal csókokat formázunk (vagy karikát, ami tetszik), színes süthető bogyókkal díszítjük, majd előmelegített sütőben 180°-on 20 percig sütjük légkeveréssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése