2013. december 13., péntek

20. SAD! Karácsonyi teakeverék

Még mindig gasztroajándékokat gyártok a múltkori almachipsből. Arra gondoltam, hogy a drága karácsonyi ízű teákat el lehetne készíteni itthon is, a múltkori almachipsből és néhány kellemes ízű fűszerből. Aki lusta tea zacsikat varrni, az tealabdában főzze meg a teát. 







Hozzávalók


- 3 dkg vaníliás almachips (lehet bolti is)

- 2 kisebb narancs héja

- 40 db szegfűszeg (egy kisebb maréknyi)

- 3 rúd fahéj

- tetszés szerinti teafű (ízesítetlen)



Elkészítés

  1. Az almachipset összetörjük apró darabokra. A narancsokat vékonyan meghámozzuk (én zöldséghámozóval csináltam, de lehet késsel is) és a héjakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 100°-on kiszárítjuk, 30-40 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd ezt is apró darabokra törjük. 
  2. Az egész fahéjt szintén darabokra törjük, majd az összes fűszert egy légmentesen záródó dobozba tesszük.
  3. Puha sűrű szövetű tüllből teafiltereket varrunk, teszünk bele egy lapos kiskanálnyi teafüvet majd megtöltjük a fűszerkeverékkel, bevarrjuk a tetejét. Nem lesz annyira intenzív ízű, mint egy bolti tea ezért kell mellé a teafű. (Vagy semleges ízű teát főzünk, és forrón belelógatunk egy tasak karácsonyi teakeveréket is.)

2 megjegyzés: