Hozzávalók
- 3 dkg vaníliás almachips (lehet bolti is)
- 2 kisebb narancs héja
- 40 db szegfűszeg (egy kisebb maréknyi)
- 3 rúd fahéj
- tetszés szerinti teafű (ízesítetlen)
Elkészítés
- Az almachipset összetörjük apró darabokra. A narancsokat vékonyan meghámozzuk (én zöldséghámozóval csináltam, de lehet késsel is) és a héjakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 100°-on kiszárítjuk, 30-40 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd ezt is apró darabokra törjük.
- Az egész fahéjt szintén darabokra törjük, majd az összes fűszert egy légmentesen záródó dobozba tesszük.
- Puha sűrű szövetű tüllből teafiltereket varrunk, teszünk bele egy lapos kiskanálnyi teafüvet majd megtöltjük a fűszerkeverékkel, bevarrjuk a tetejét. Nem lesz annyira intenzív ízű, mint egy bolti tea ezért kell mellé a teafű. (Vagy semleges ízű teát főzünk, és forrón belelógatunk egy tasak karácsonyi teakeveréket is.)
:) Ez nagyon jópofa! Klasszak a házi teafilterek!
VálaszTörlésÖrülök, tetszik. :)
Törlés