2013. október 13., vasárnap

Csokoládékrém

Mascarpone, csokoládé, tejszín. Ha már az alapanyagoktól is csorog a nyálam. Könnyű, habos csokoládés krém az esős hétköznapokra. Pohárdesszertek alapjának is remek, ha gyümölcsökkel és piskótával rétegezzük. Nagyon finom krém, bár elég tömény, épp ezért tejszínhabbal ajánlom.








Hozzávalók /4-5 adag/


- 2 dl tejszín

- 25 dkg mascarpone

- 25 dkg jó minőségű csokoládé (nálam 180 g étcsokoládé, a többi tejcsoki)

- 1 vaníliás cukor


Elkészítés


  1. A tejszínt felforraljuk, a csokoládét pedig apróra vágjuk, hogy majd könnyen olvadjon. 
  2. A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, majd a langyos csokival elegyítjük. Kis tálakba töltjük, és kihűtjük. Ha szobahőmérsékletű, akkor hűtőben pár óra alatt hűtőben addig hűtjük, míg úgy tűnik, hogy megszilárdul. (Ekkor sem lesz szilárd, de egy kanalazható krémet kapunk.) Tejszínhabbal tálaljuk.

Megjegyzés

Ízesíthetjük rummal, likőrökkel, vagy tehetünk hozzá diót, mogyorót, kandírozott gyümölcsöket, amiket csak szeretnénk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése