2013. április 15., hétfő

Kókuszos rizsgolyó fehércsokival

Nem rég a Wasabiban ebédeltem, ahol desszertnek egy nagyon érdekes édességet szolgáltak fel. Kókuszos tejberizs féleséget barack- kiwi és eper öntettel. Nagyon ízlett. A közepében egy fehércsoki darabka volt, ami igazi meglepetés volt nekem. Annyira ízlett, hogy elhatároztam, itthon is megcsinálom. Ezt a receptet ötlöttem ki. Ugyan nem volt annyira borzasztó finom, mint a Wasabis, de ez is nagyon ízlett.

 

Hozzávalók


- 1 bögre rizs

- 1 + 1 dl víz 

- 3,5 dl tej

- 4 ek. kókuszreszelék

- 1 ek. vaníliás cukor

- 2 ek. kristálycukor

- fehércsoki (1 körömnyi darab/golyó)

- tálaláshoz csokiöntet, lekvárok, mazsola, kókusz stb.


Elkészítés

  1. 1 dl forró vízbe teszünk 1 evőkanál kókuszt. Lefedjük és egy éjszakán át állni hagyjuk. (Ha van kókusztejünk, akkor ez a lépés nem szükséges.) Másnap reggel leszűrjük, és a kókuszreszeléket átpasszírozzuk.
  2. A rizst alaposan megmossuk hideg vízzel, majd ráöntjük a maradék vizet, a tejet és felforraljuk. Ha felforrt beletesszük a cukrokat, az állott kókuszos vizet (kókusszal együtt) és hozzáadjuk a maradék kókuszreszeléket. 
  3. Addig főzzük, ameddig a rizs megpuhul. 
  4. Hagyjuk hűlni egy ideig, majd - ha még formázható, de nem forró - vizes kézzel gyúrjunk belőle golyókat. A közepükbe nyomjunk egy darab csokit. Ez meg fog olvadni. Aki nem akarja, hogy megolvadjon, az akkor dolgozzon a rizzsel, amikor az már teljesen kihűlt.
  5. Ízlés szerint bármivel tálaljuk.

2 megjegyzés: