Nálunk Karácsonykor szokott készülni ez az édes kókuszos finomság, de mivel sok lesz belőle ezért a mostani családi alkalomra is elkészítettem. Édes, kókuszos, fahéjas, csokis, mogyorós... Nem érdemes kihagyni. ;-)
Hozzávalók (kb 3 tepsi)
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg kristálycukor
-1 evőkanál citromlé
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 30 dkg kókuszreszelék
- héjas mogyoró a díszítéshez
- kb. 10-15 dkg csokoládé
Elkészítés
- Egy fazékban vizet forralunk, majd egy hőálló tálat ráállítunk és gőz fölött kézi robotgéppel elkezdjük felverni a fehérjét. (Nagy tálat használjunk, hogy a habon kívül a kókusz is beleférjen.) Mikor már van valamennyi tartása adjuk hozzá a cukrot, és verjünk belőle kemény matt felületű habot. Nem szabad túlverni.
- A tűzről levéve keverjük hozzá a citromlevet a fahéjat és a kókuszt, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire formázzunk csókokat, nyomjunk a közepébe mogyorót.
- 190°-on addig süssük, míg egy leheletnyi színt kap, de még szép fehér. Kb. 5-8 perc.
- A csokoládét kis lángon folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd a kihűlt csókokat megmártjuk benne.
Ezzel tényleg nem érdemes várni Karácsonyig... szuper! :)
VálaszTörlés:D Örülök, hogy tetszik :)
Törlés