2014. április 30., szerda

Kókuszcsók mogyoróval

Nálunk Karácsonykor szokott készülni ez az édes kókuszos finomság, de mivel sok lesz belőle ezért a mostani családi alkalomra is elkészítettem. Édes, kókuszos, fahéjas, csokis, mogyorós... Nem érdemes kihagyni. ;-)




Hozzávalók (kb 3 tepsi)


- 5 tojásfehérje

- 25 dkg kristálycukor

-1 evőkanál citromlé

- 1 csapott teáskanál fahéj

- 30 dkg kókuszreszelék

- héjas mogyoró a díszítéshez

- kb. 10-15 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. Egy fazékban vizet forralunk, majd egy hőálló tálat ráállítunk és gőz fölött kézi robotgéppel elkezdjük felverni a fehérjét. (Nagy tálat használjunk, hogy a habon kívül a kókusz is beleférjen.) Mikor már van valamennyi tartása adjuk hozzá a cukrot, és verjünk belőle kemény matt felületű habot. Nem szabad túlverni.
  2. A tűzről levéve keverjük hozzá a citromlevet a fahéjat és a kókuszt, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire formázzunk csókokat, nyomjunk a közepébe mogyorót.
  3. 190°-on addig süssük, míg egy leheletnyi színt kap, de még szép fehér. Kb. 5-8 perc.
  4. A csokoládét kis lángon folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd a kihűlt csókokat megmártjuk benne. 

2 megjegyzés: