2014. április 20., vasárnap

63. VKF! Sült zöldséges kuszkuszsaláta

Az ötlet, hogy ilyet készítsek onnan jött, hogy a piacok színárban úsznak... Koktélparadicsom, cukkini, kápiapaprika... A kedvenceim. A kuszkusszal meg már régóta szemezek, de eddig még - tudomásom szerint - nem ettem. (Bár az íze rém ismerős volt...) A véletlen pont úgy hozta, hogy a 63. VKF! fordulójának a témája is zöldséges, így nem késlekedtem az elkészítésével. Összességében fantasztikus ebéd, tápláló is könnyű is, mindenkinek ajánlom.




Hozzávalók


- 25 dkg kuszkusz

- 2,5 dl húsleves (leveskockával is jó)

- 5 dkg vaj

- 1 db kápiapaprika

- 1 zsenge cukkini

- 5 db közepes gomba

- 6-8 db koktélparadicsom

- 1 fej hagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- só, bors

- fél csokor petrezselyem


Elkészítés


  1. A húslevest felforraljuk, majd beleöntjük a kuszkuszt és lefedve 10 percig pihentetjük. 
  2. A zöldségeket feldaraboljuk (kb 1 cm -es kockákra) és egy kevés olajon a sóval és borssal puhára pároljuk. 
  3. A kuszkuszhoz hozzákeverjük a vajat, majd a zöldégeket és a felaprított petrezselyem két harmadát. A maradék petrezselyemmel díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik és mivel volt egy kis maradék főtt kuszkuszom, ma megcsináltam ebédre! Elkészült az összefoglaló is, nézz be hozzám és nagyon köszönöm, hogy részt vettél a saláta epizódban.

    VálaszTörlés