Az ötlet, hogy ilyet készítsek onnan jött, hogy a piacok színárban úsznak... Koktélparadicsom, cukkini, kápiapaprika... A kedvenceim. A kuszkusszal meg már régóta szemezek, de eddig még - tudomásom szerint - nem ettem. (Bár az íze rém ismerős volt...) A véletlen pont úgy hozta, hogy a 63. VKF! fordulójának a témája is zöldséges, így nem késlekedtem az elkészítésével. Összességében fantasztikus ebéd, tápláló is könnyű is, mindenkinek ajánlom.
Hozzávalók
- 25 dkg kuszkusz
- 2,5 dl húsleves (leveskockával is jó)
- 5 dkg vaj
- 1 db kápiapaprika
- 1 zsenge cukkini
- 5 db közepes gomba
- 6-8 db koktélparadicsom
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél csokor petrezselyem
Elkészítés
- A húslevest felforraljuk, majd beleöntjük a kuszkuszt és lefedve 10 percig pihentetjük.
- A zöldségeket feldaraboljuk (kb 1 cm -es kockákra) és egy kevés olajon a sóval és borssal puhára pároljuk.
- A kuszkuszhoz hozzákeverjük a vajat, majd a zöldégeket és a felaprított petrezselyem két harmadát. A maradék petrezselyemmel díszítjük.
Ez nagyon tetszik és mivel volt egy kis maradék főtt kuszkuszom, ma megcsináltam ebédre! Elkészült az összefoglaló is, nézz be hozzám és nagyon köszönöm, hogy részt vettél a saláta epizódban.
VálaszTörlésÉn köszönöm a játékot! :)
VálaszTörlés