Múlt hétvégén szedtünk egy nagy kosár medvehagymát. Ezt használtam fel egy finom kelt tésztás süteménybe. A medvehagyma íze nagyon jól kijött benne, a mascarponéé kevésbé. Szerintem nyugodtan lehet tömlős sajtkrémmel dolgozni, mert az (olcsóbb) sajtosabb ízű, ami ebben az esetben kifejezetten jót tenne a süteménynek. A kelt tészta recept Horváth Ilonáé.
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő langyos tejben kevéls cukorral felfuttatva
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
- szükség szerint tej
- kb 15-20 dkg krémsajt (mascarpone vagy tetszés szerint más)
- só, bors
- medvehagyma (amennyit rászán az ember, nálam 3 nagy csokornyi)
Elkészítés
- A liszt közepébe mélyedést ásunk, abba öntjük az élesztőt, a tojásokat. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzádöntjük az olajat és addig gyúrjuk, míg ruganyos tésztát nem kapunk. (Ha túl kemény, akkor tejjel lehet javítani az állagán.) Meleg helyen duplájára dagasztjuk.
- A medvehagymát apróra vágjuk. A krémsajtot kikeverjük a sóval, borssal.
- A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk medvehagymával, feltekerjük és felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200°-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése