2014. április 19., szombat

Medvehagymás mascarponés csiga

Múlt hétvégén szedtünk egy nagy kosár medvehagymát. Ezt használtam fel egy finom kelt tésztás süteménybe. A medvehagyma íze nagyon jól kijött benne, a mascarponéé kevésbé. Szerintem nyugodtan lehet tömlős sajtkrémmel dolgozni, mert az (olcsóbb) sajtosabb ízű, ami ebben az esetben kifejezetten jót tenne a süteménynek. A kelt tészta recept Horváth Ilonáé. 




Hozzávalók


- 60 dkg liszt

- 5 dkg élesztő langyos tejben kevéls cukorral felfuttatva

- 2 tojás

- 2 evőkanál olaj

- csipet só

- szükség szerint tej

- kb 15-20 dkg krémsajt (mascarpone vagy tetszés szerint más)

- só, bors

- medvehagyma (amennyit rászán az ember, nálam 3 nagy csokornyi)


Elkészítés

  1. A liszt közepébe mélyedést ásunk, abba öntjük az élesztőt, a tojásokat. Alaposan összedolgozzuk, majd hozzádöntjük az olajat és addig gyúrjuk, míg ruganyos tésztát nem kapunk. (Ha túl kemény, akkor tejjel lehet javítani az állagán.) Meleg helyen duplájára dagasztjuk.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk. A krémsajtot kikeverjük a sóval, borssal.
  3. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk medvehagymával, feltekerjük és felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200°-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése