Szép nyarat hagytam magam mögött, Édesapám gyönyörű helyekre vitt el minket. A tengeri nyaralásunk hangulatát szerettem volna utoljára felidézni, ezzel az egyszerű tésztavacsorával. Ez az étel amolyan tipikus olasz kaja, hiszen nem tocsog a mártásban, mint a mi magyar olasz tésztáink, ám az ízes paradicsomból, szárított paradicsomból és polipdarabkákból álló mártás finoman bevonja a penne darabokat. Nekem nagyon tetszett, a húgom, a dús milánóihoz van szokva, ezért kicsit húzgálta a száját, de végülis neki is ízlett. Egyszerű, gyorsan elkészíthető vacsora, a variációs lehetőségek száma pedig végtelen. Mehet bele olajbogyó, sonka, különféle friss zöldfűszerek...
Hozzávalók (4-6 főre)
- 1 csomag penne
- 3 kicsi konzerv polipdarabok
- 2 paradicsom
- 4-5 szárított paradicsom
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanálnyi szárított bazsalikom (friss még jobb, nekem nem volt)
Elkészítés
- A tésztát olajos sós vízben kifőzzük.
- A paradicsomokat apróra vágjuk. Kevés olajon (én a polip konzerv olaját használtam) a friss paradicsmokat párolgatjuk, hogy szétfőjenek. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, bazsalikomozzuk majd mikor levesedik és szétfő, akkor hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és a polipdarabokat is. Amikor elfövi a levét, akkor a tészta főzővizéből locsoljunk hozzá egy keveset. A polippal nem kell sokáig pirítani. Ahogy kész a tészta egy szűrőkanállal pakoljuk a pennéket a mártásos serpenyőbe, és rázzuk össze alaposan.
- Reszelt sajttal, ketchuppal tálaljuk.
Hm...jól néz ki :D
VálaszTörlésAz íze még jobb volt... :) De azért örülök, hogy tetszik... :D
Törlés