Ez a sütemény régen a kedvencem volt, de most sem esett ki a top tízből. A könnyű kókuszos piskóta, az édes kissé tömény vajas krém, és a savanykás gyümölcsök remekül kiegészítik egymást. Régen csoki mázt kentünk a tetejére, de egyszer a Tátrában rengeteg áfonyát szedtünk, hazahoztuk, és nem tudtunk vele mit kezdeni, ezért felpakoltuk erre a süteményre. Azóta savanykás gyümölcsökkel díszítjük: feketeribizlivel, áfonyával, szederrel, ami éppen az utunkba kerül.
Hozzávalók
A tésztához
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 6 evőkanál liszt
A krémhez
- 7 tojássárga
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Elkészítés
- A fehérjét elkezdjük felverni, majd félidőnél, mikor már megemelkedett, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot, és fényes habot keverünk belőle. Spaktulával belekeverjük a lisztet és a kókuszt, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 170°-on körülbelül 20 percig sütjük.
- A tojássárgát vízgőz fölött a cukorral világosra keverjük, és addig verjük, míg nagyon sűrű lesz. Ez körülbelül 15-20 perc. Hűlni hagyjuk, majd langyosan belekeverjük a vajat. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, tetszés szerint hullámokat rajzolunk bele. Megszórjuk a gyümölccsel. Mi nem szoktunk zselatint tenni rá (nem nagyon kedvelem), de akit zavar, hogy a gyümölcs kicsit levet enged, és szottyosabb lesz (egyáltalán nem vészes), az fedje be zselatinnal. Hűtőben tároljuk!
Csodaszép süteményt készítettél! Elalélok a látványtól! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik... :) Nagyon finom is volt. :D
Törlés