Nagymamám a minap beállított hozzánk egy torta alappal és egy marék mogyoróval. Mondjuk ez nem volt meglepő, mert Édesanyámnak volt a születésnapja. Mogyorós krémet csináltam hozzá, bár egy kis csalással, mert Nagymamám utasításai szerint készítettem el. A torta alapja egyszerű hat tojásos diós piskóta, de lehet ilyen piskótával is készíteni. A torta - talán mondanom sem kell - nagyon finomra sikerült.
Hozzávalók a mogyorós krémhez
- 10 dkg mogyoró
- 1 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 ek. vaníliás cukor
-1 bő evőkanál rum
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál liszt
- díszítéshez egy kis marék mogyoró, tetszés szerint étcsokoládé
Elkészítés
- A tejet és a cukrokat felforraljuk, majd ha a cukor feloldódott a tejben adjuk hozzá a finomra őrölt mogyorót és a lisztet. Sűrítsük be, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. Még langyosan keverjük bele a margarint és a rumot, majd hűtsük ki teljesen.
- Ha kihűlt kézi robotgéppel keverjük ki a krémet, addig ameddig kivilágosodik.
- Töltsük meg a tortát, a tetejét durvára vágott mogyoróval és reszelt étcsokoládéval díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése