A székelykáposzta nálunk az egyik kedvenc. Nagyon hálás étel, mert nincs vele annyi munka, nagy adagot lehet egyszerre elkészíteni, és sokáig eláll.Tejföllel, friss kenyérrel fantasztikus! Igazi magyar étel.
Hozzávalók
- 1,5 kg savanyú káposzta
- bő egy kiló pulykacomb
- kolbász
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- 1 bő evőkanál paprika -, vagy gulyáskrém
Elkészítés
- Ha nem szeretjük annyira savanyúan a káposztát, akkor mossuk át hideg vízben. A káposztát tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel annyira vízzel, hogy nagyjából ellepje. Kis lángon főzzük körülbelül egy óráig. Negyven perc elteltével dobjuk hozzá a kolbászt (én 6 ujjnyi vastagságú szeletet használtam). Keverjük át alaposan.
- Ezalatt a húst mossuk meg, majd daraboljuk fel. A hagymát vágjuk apróra és egy kevés olajon dinszteljük meg. Fűszerezzük a sóval, borssal, paprikával és a paprikakrémmel, majd ehhez a pörkölt alaphoz adjuk a húst, körülbelül 1 dl vízzel öntsük fel és kuktában vagy a serpenyőben pároljuk készre.
- Ha a káposzta megpuhult öntsük hozzá a húst szaftostul és körülbelül 10-15 perc alatt főzzük össze.
- Tejföllel és friss kenyérrel nagyon kiadós ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése