2015. december 26., szombat

Fehér csokis mogyorós cookie

Nagyon nagyon finom sütemény, igazi amerikai recept. Kívül ropog, kicsit ragacsos, a fehércsoki pedig karamellizálódott benne. És nem hülyék az amerikaiak, tényleg úgy a legjobb, ha tejbe mártogatjuk. :) Nagyon egyszerű és nagyon gyors. :)





Hozzávalók


- 2 és 1/4 cup liszt (315g)
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1 cup megpuhított vaj (kb. 180 g)
- 3/4 cup kristálycukor (150g)
- 3/4 cup barnacukor (150g)
- 2 nagy tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél cup apróra vágott mogyoró
- fél cup fehér csokicsepp

1 cup = 1 db 2,5 dl-es bögre

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 190°-ra.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót és a szódabikarbónát.
  3. A vajat és a cukrokat keverjük habosra robotgéppel. Üssük hozzá a tojást, és keverjük alaposan össze az egészet. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és keverjük addig ameddig összeáll. Végül keverjük bele a mogyorót és a csokidarabokat is.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk a masszát egy kanál segítségével. Terülni fognak a sütés folyamán, úgyhogy ne rakjuk túl közel őket egymáshoz.
  5. 10-15 percig sütjük, ameddig a szélei halványbarnává nem válnak.
  6. Három nagy tepsi lesz belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése