Nagyon finom pogácsa, hajtogatás nélkül. A tényleges munka vele körülbelül fél óra, a többit elvégzi a hűtőszekrény. A hűtés és a zsír miatt nagyon jó állagú pogácsa lesz, a nyers tésztával pedig nagyon könnyű dolgozni. Egy olyan nénitől kaptam a receptet, aki a legjobb süteményeket süti Cserépfalun. Ez csak elég jó ajánló levél, nem? :)
Hozzávalók
- 50
dkg liszt
- 25
dkg margarin
- 1
tetős kanál zsír
- 2
tojássárga
- 3
dkg élesztő
- 1
teáskanál só
- 1
teáskanál cukor
- 1 kis
pohár tejföl (2 dl)
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Egy ruganyos tésztát kell kapnunk, hogyha nagyon ragadna, akkor egy kevés lisztet adjunk még hozzá.
- A tésztát tegyük egy tiszta neylon zacskóba, és nyomjuk ki belőle a levegőt, majd zárjuk le, de úgy, hogy maradjon a tésztának hely duzzadni. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap reggel gyúrjuk át, majd nyújtsuk 1 ujjnyi vastagra, rácsozzuk be, szaggassuk, és nagyon forró sütőben (200°-on) süssük addig, ameddig pirosra nem sül a teteje. Ez körülbelül 15-20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése