Nagyon szeretem a pohárdesszerteket, nem csak enni, hanem készíteni is. Színesek, izgalmasak és különféle textúrák ütköznek egy-egy látszólag semmiségben. Ez is ilyen, a túrókrém krémes és légies, az áfonyalekvár savanykás és karakteres a piskóta pedig ropogós. Pillanatok alatt elfogyott, érdemes kipróbálni. :)
Hozzávalók (4 kis adaghoz)
- 20 dkg túró
- 2 evőkanál görög (sűrű) joghurt
- 2 kiskanálnyi vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- babapiskóta tálkánként 2-3 darab + a díszítéshez
- 6-8 evőkanálnyi (egy kis üveg) áfonyalekvár (vagy tetszőlegesen más ízű)
Elkészítés
- A tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verjük.
- A túrót és a joghurtot a vaníliás cukorral botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáforgatjuk a habot.
- A tálkák aljára tördeljük a babapiskótát, erre megy egy adag lekvár és túrókrém. Tetszés szerinti sorrendben rétegezzük.
- A képen lévő adagot citromfű levéllel és morzsásra tört piskótával díszítettem.
Szeretem az ilyen egyszerű desszerteket. Fincsi :)
VálaszTörlésTényleg az! :)
Törlés