2015. szeptember 1., kedd

Túrós áfonyás pohárdesszert

Nagyon szeretem a pohárdesszerteket, nem csak enni, hanem készíteni is. Színesek, izgalmasak és különféle textúrák ütköznek egy-egy látszólag semmiségben. Ez is ilyen, a túrókrém krémes és légies, az áfonyalekvár savanykás és karakteres a piskóta pedig ropogós. Pillanatok alatt elfogyott, érdemes kipróbálni. :)




Hozzávalók (4 kis adaghoz)

- 20 dkg túró
- 2 evőkanál görög (sűrű) joghurt
- 2 kiskanálnyi vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- babapiskóta tálkánként 2-3 darab + a díszítéshez
- 6-8 evőkanálnyi (egy kis üveg) áfonyalekvár (vagy tetszőlegesen más ízű)

Elkészítés


  1. A tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verjük.
  2. A túrót és a joghurtot a vaníliás cukorral botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáforgatjuk a habot.
  3. A tálkák aljára tördeljük a babapiskótát, erre megy egy adag lekvár és túrókrém. Tetszés szerinti sorrendben rétegezzük. 
  4. A képen lévő adagot citromfű levéllel és morzsásra tört piskótával díszítettem.

2 megjegyzés: