Dinánál láttam ezt a süteményt, és egyből beleszerettem a képekbe. (Nála mindenféle süteménynél igen nagy a kísértés). A Snickers csoki nagy kedvencem, bár kiskoromban nem szerettem, nem is tudom miért... Dina receptjéhez képest néhány dologban változtattam, például sós mogyoró helyett sima török mogyorót törtem a tetejére. Kicsit sajnálom, hogy így kimaradt a sós jelleg, legközelebb úgy fogom készíteni, mert lesz legközelebb, természetesen! A házi készítésű karamell öntetet is boltira cseréltem, idő hiányban szenvedek mostanság... Ennek ellenére a sütemény remek lett.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 45 dkg tejföl
- 10 dkg reszelt csokoládé (nálam fele ét, fele tej)
- 100 g (sós) mogyoró
- házi karamell, vagy karamell öntet
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
- A folyékony és a száraz hozzávalókat külön összekeverjük egy tálban, majd a folyékonyhoz szórjuk a szárazt és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
- 25 percig sütjük, karamell öntettel leöntve tálaljuk.
Fincsi süti lehet! Imádjuk a snickerset, úgyhogy nálunk nyerő lenne! :)
VálaszTörlés