2014. június 5., csütörtök

Arabos csirkecomb mazsolás csicseriborsós kuszkusszal

Indiai vagy marokkói, nem akarok hülyeséget mondani, nem ismerem én annyira ezeket a tájakat, így legyen csak arabos. (Ne vádoljanak rasszizmussal, ha esetleg az indiai nem arab, nem tudom... de az étel akkor is hordoz keleties vonásokat, és annyit még én is tudok, hogy nem kínaiakat, így legyen inkább arab.) A citrom és a csicseriborsó használata miatt. Meg egy kicsit a hús fűszerezésében is. Különleges étel.





Hozzávalók (2 főre)


- 15 dkg kuszkusz

- diónyi vaj

- fűszerkeverék: 1 kiskanál: pirospaprika, só, köménymag (összetörve vagy őrölve), őrölt koriandermag, kevés bors

- 2 egész csirkecomb

- olaj

- 1 citrom

- 1 marék mazsola (beáztatva)

- 1 maréknyi főtt csicseriborsó (üveges vagy konzerves)


Elkészítés


  1. A csirkecombokat meglocsoljuk olajjal, befűszerezzük, a citromot ketté vágjuk, és a felét feldaraboljuk (én négybe vágtam) és a csirke mellé tesszük. 180°-os sütőben 1 órát sütjük, utána grill fokozaton megpirítjuk.
  2. Az egy óra letelte után a kuszkuszhoz keverjük a megmaradt fűszerkeveréket, majd nyakon öntjük 1,5 dl forró vízzel. Megsózzuk, és lefedjük. 5-10 perc múlva, ha a kuszkusz magába szívta a nedvességet, villával átkeverjük, hozzá adjuk a vajat, majd a mazsolát és a csicseriborsót. 
  3. A csirkecombot a kuszkusszal a sült citrommal, és a maradék citrommal kínáljuk, hadd csepegtesse meg mindenki a saját adagját citromlével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése