2014. június 24., kedd

Piros gyümölcsös joghuttorta

Gyümölcsös, krémes - habos finomság, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, illetve még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Nagyon könnyű, és talán egészségesnek is mondható, a joghurt és a friss gyümölcsök miatt. Ezt a tortát Édesanyám csinálta régen minden nyáron, de a mascarpone megjelenése kitúrta az étrendünkből. Ezt orvosolva gondoltam, hogy visszahozom az emlékeket, és az ízeket, ezért készítettem el. Nagyon nagy sikere volt, méltán. Mindenkinek nagyon nagyon jó szívvel ajánlom, nemigen lehet hibázni vele. A krémes-habos (nem is tudom milyen) állaga pedig bámulatosan jó!





Hozzávalók


- 2 dl joghurt

- 4 dl tejszín

- 10 dkg porcukor

- 45 dkg gyümölcs (nálam 15 dkg szamóca, 20 dkg málna, 10 dkg ribizli)

- 6 zselatinlap

- 4 evőkanál víz


Elkészítés

  1. A joghurtot kikeverjük a cukorral és a gyümölcsökkel. 
  2. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A zselatinlapot hideg vízben kiáztatjuk, kicsavarjuk, majd 4 evőkanál vízzel kis lángon (alig fél perc alatt) feloldjuk. Hűlni hagyjuk.
  4. A gyümölcsös joghurthoz óvatosan hozzákeverjük a habot és a langyos zselatint. Szilikonformába  (nálam 1,6 literes)öntjük (könnyebb kiszedni) és hűtőben hagyjuk legalább egy órát (én egy éjszakát) hűlni. Ha kihűlt és szépen szeretnénk kivenni a formából tegyük fél órára a mélyhűtőbe. 
  5. Tálalás előtt kiborítjuk egy tálra és gyümölcsökkel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése