2013. július 1., hétfő

Káposztasaláta

Mostanában nagy sikere van az amerikai káposztasalátának, az úgynevezett coleslawnak. Én először ilyen salátát a KFC-ben ettem - jó rég volt - és azóta nagyon szeretem. Azóta itthon is szoktunk káposztasalátát csinálni, mindig máshogy. Néha kerül bele hagyma, vagy répa is. A mostani receptben a káposztán kívül csak alma van, no meg otthon kikevert majonéz. Angolszalonnával, vagy más húsok kísérőjeként kitűnő és egészséges köret.

 

Hozzávalók


-1 kis fej friss káposzta

- 1 nagy alma (meghámozva)

- 2 tojás

- kb. másfél evőkanál porcukor

- 1-2 csipet só

- 1 dl olívaolaj

- fél citrom leve

- 450 g joghurt (egy nagy pohár)

Elkészítés

  1. A káposztát aprítóval aprítsuk nagyon apróra, az almát mossuk illetve hámozzuk meg, majd reszeljük le nagy lukú reszelőn. 
  2. A tojást keverjük ki a cukorral és a sóval valamint a citromlével, majd apránként (nagyon lassan) adagoljuk hozzá az olívaolajat. Amikor rendesen elkevertük, adjuk hozzá a joghurtot. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot vagy sót. 
  3. Keverjük össze a majonézt a káposztával, hűtsük le. Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de finomabb - szerintem - pár óra állás után, amikor már összeértek az ízek. Húsok mellé köretként tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése