2013. június 30., vasárnap

Csirkemell lecsóval


Ez egy lightos lecsó, kolbász és szalonna nélkül, de egészséges, és könnyű ebéd lehet belőle. Mi csirkemellel ettük, így finom volt, egyszerű, de nagyszerű, ráadásul a zsír és zsíros húsok hiánya miatt alakkímélő is ez a fogás.




Hozzávalók


- 5-6 darab paprika (piros, zöld ízlés szerint)

- 5-6 darab paradicsom

- 1 nagy fej vöröshagyma

- olaj

- 40 dkg csirkemell

- só, bors


Elkészítés


  1. A húst vágjuk vékony szeletekre, sózzuk borsozzuk és szórjuk meg ízlés szerint fűszerekkel. Egy kevés olajon süssük pirosra mind a két oldalát. 
  2. A zöldségeket kockázzuk fel, a hagymát kockázzuk fel és pirítsuk meg, majd dobjuk rá a paprikát. Ha egy kicsit összeesett a paprika dobjuk rá a paradicsomot is, és addig pároljuk az egészet együtt, ameddig a paradicsom héja el nem kezd pöndörödni. 
  3. Ha a hús kihűlt tegyük a lecsóra, és együtt melegítsük pár percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése