2013. július 4., csütörtök

Nyári zöldséges marhaleves

Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog ízleni ez az egyszerű leves. Komolyan mondom. A marha porhanyós volt, a borsó egy kicsit roppanós, a répa édes és puha, a vajgaluska pedig egyszerűen fenséges volt. Aki teheti kóstolja meg ezt a levest, ami akár az ünnepi menü részeként is kínálható.



Hozzávalók


- 40 dkg marhahús (comb)
- só, bors, paprika, 1,5 ek. gulyáskrém

- 1 nagy vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 15 dkg borsó

- 2 nagy répa

- 2 tojás

- 4-5 ek. liszt

- kis diónyi vaj


Elkészítés

  1. Egy nagy kuktában kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd ha illatozni kezd adjuk hozzá a pépesített fokhagymát. Vegyük le a tűzről, szórjunk bele pirospaprikát, adjuk hozzá a gulyáskrémet és keverjük el gyors mozdulatokkal. Tegyük vissza a tűzre és dobáljuk bele a kis kockákra vágott húst. Öntsük fel 1 dl vízzel. Fedjük le a kuktát és körülbelül 15-20 perc alatt főzzük puhára.
  2. A répát pucoljuk meg és vágjuk karikákra vagy nagyobb darabokra. 
  3. Az elkészült húshoz adjuk hozzá a répát és főzzük félpuhára. Öntsük fel annyi vízzel amennyi levest szeretnénk, és ahhoz mérten ízesítsük vegetával, sóval és borssal. (Én egy leveskockát is tettem bele.) Amikor a hozzáadott víz is felforrósodott dobjuk bele a borsót is.
  4. A tojásokat és a margarint keverjük el rendesen, majd adjuk hozzá a lisztet. Olyan állagúnak kell lennie, mint a nutellának. Puhának, de sűrűnek. Ennek megfelelően adjuk hozzá a lisztet. 
  5. Egy kiskanalat mártjunk a forró levesbe, majd azzal szaggassuk ki a galuskákat. Amint az utolsó adag is megvan forraljuk még 1-2 percig, majd melegen erőspaprikával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése