2013. június 27., csütörtök

Csevapcsicsa salátaágyon

Fúj a szél, hideg van, néha az eső is esik. Szép kis nyár... Mindenesetre ez a kis étel nagyon friss a saláta miatt, a hús pedig nagyon finom. A csevapcsicsa egy klasszikus délszláv étel, amit marha és disznó hús keverékéből sütnek, eredetileg roston. Alapösszetevői a hús maga, bors illetve só. Én tettem hozzá hagymát is és gulyáskrémet, ez az eredeti csevapcsicsa megszentségtelenítése. A salátán kívül kenyeret illetve zöldfűszeres töltött gombát ettünk hozzá, amik jól illettek az ételhez.



Hozzávalók /sok személyre/


- fél kiló darált marha hús

- fél kiló darált sertés hús

- 1 vöröshagyma

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 1 lapos ek. pirospaprika

- 1,5 ek. gulyáskrém

- 3 tojás

- frissen őrölt bors, só

- zsemlemorzsa


Elkészítés

  1. A húst gyúrjuk össze a felkockázott hagymával, a pépesített fokhagymával, adjuk hozzá a fűszereket, üssük bele a tojást. Alaposan gyúrjuk össze, vegyünk belőle egy fél maroknyit és formázzuk hurkákká. Hempergessük meg zsemlemorzsában. 
  2. Aki teheti roston süsse, én sütőben rácsos tepsiben sütöttem körülbelül 1 órán keresztül.
  3. A salátához fél fej lollo rosso salátát mossunk, majd szárítsuk meg. Tépkedjük apró darabkákra, és tegyük egy nagy tálba. 2 tojást főzzünk meg. 2 répát pucoljunk meg, majd nagy lukú reszelővel reszeljük le, majd keverjük a salátához. A tojásokat vágjuk apróra és keverjük az eddigiekhez. 10 szem olajbogyót kockázzunk fel és keverjük azt is a többihez. Ízlés szerinti öntettel tálaljuk. (pl: fűszerkeverék, olaj, víz, ecet, vagy cukor ecet víz, esetleg joghurtos öntettel.)
  4. A húst ajvárral és salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése