2013. június 27., csütörtök

Ribizlis lepény

Szedtünk egy nagy vödör ribizlit a kertben, amiből mindenképpen szerettem volna sütni valamit. Az egyik Nova szakácskönyvben találtam egy szimpatikus receptet. Lehet, hogy jobban ízlett volna, ha valami krémeset teszek a tetejére, de nagyon finom volt így is. A ribizli savanykássága nagyon üde íz.



Hozzávalók


- 20 + 2 dkg liszt

- 2 teáskanál sütőpor

- 20 dkg cukor + 2 ek. cukor

- 2 ek. vaníliás cukor

- 20 dkg puha margarin

- 5 tojás

- fél citrom reszelt héja

- 50 dkg piros ribizli

Elkészítés

  1. A puha vajat a több cukorral és az egyik kanál vaníliás cukorral kikeverjük, ha habos adjuk hozzá a citrom héját. Váltakozva adjuk hozzá a 20 dkg lisztel elkevert sütőport és 3 tojást. Ha kész, keverjük homogén masszává, öntsük egy sütőpapírral kibélelt magas falú tepsibe. 
  2. A ribizlit szórjuk a tészta tetejére, úgy, hogy mindenhol ellepje azt. Tegyük a 180°-ra előmelegített sütőbe és süssük 25 percig. 
  3. Ezalatt a maradék két tojás fehérjéjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig keverjük addig a maradék cukorral, ameddig világossárga színűvé nem válik. Adjuk hozzá a 2 dkg lisztet, keverjük össze. A habot óvatosan keverjük a masszához.
  4. A megsült sütit vegyük ki a sütőből, kenjük rá a másik tésztát, és úgy is süssük még 10 percig. 
  5. Porcukorral kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése