2013. április 15., hétfő

Medvehagymakrémleves parmezános pirítóssal

Már írtam receptet a medvehagymáról (itt) de még egy zacskó medvehagyma volt (és még maradt) a hűtőben, amit el kellett valahova sütni, vagy jelen esetben inkább főzni. Ez a recept nagyon laktató, és olcsó, ráadásul az üde zöld színével hamisíthatatlan tavaszi hangulatot teremt.





Hozzávalók


- 4 kis burgonya

- só

- 1 leveskocka (vagy ételízesítő ízlés szerint)

- 1 marék friss medvehagyma (15-20 levél)

- 2 ek. tejszín

- 1 zsemle, vagy 1-2 szelet kenyér

- olaj

- 1 ek. reszelt parmezán (vagy reszelt trappista ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A krumplikat hámozzuk meg és 1-1,5 liter sós vízben főzzük puhára.
  2. A medvehagymát mossuk meg, a kilógó szárakat vágjuk le, majd vágjuk nagyobb darabokra a leveleket. 
  3. A krumplihoz adjuk hozzá a leveskockát, dobjuk bele a medvehagymát, és csurgassuk bele a tejszínt. Ha több levest szeretnénk, akkor most adjunk hozzá vizet, és fűszerezzük.
  4. Botmixerrel krémesítsük a levest.
  5. Egy kevés olajon pirítsuk meg a kockákra vágott zsemlét, vagy kenyeret, majd adjuk hozzá a parmezánt és forgassuk össze. Pirítsuk aranybarnára.

Megjegyzés

A leves kissé sűrű lesz, aki hígabban szereti több vízzel, vagy kevesebb krumplival főzze.
Ha nincs otthon parmezán, akkor reszelt sajtot szórjunk a levesbe, az is nagyon finom amikor ráolvad... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése