2014. szeptember 24., szerda

Blogkóstoló - összefoglaló

Kicsit szégyellem magam, elég rossz háziasszony voltam, mindenkitől bocsánatot kérek a kései visszaigazolások miatt. Elég sok dolgom volt az elmúlt időben, ezért nem tudtam úgy háziasszonykodni, ahogy már hónapok óta álmodozom, hogy háziasszonykodnék...

Nagyon örülök annak, hogy ennyien részt vettetek, részt vettünk ezen a játékon, hiszen 36 jelentkezőtől 42 étel gyűlt össze. Külön öröm számomra, hogy az édességek mellett szép számmal akadnak sörkorcsolyák, főételek, és levesek is. Így mindenki kedvére tud majd szemezgetni az összegyűjtött finomságokból. Egyetlen bánatom az volt, hogy Ancsa, a blognélküli játékosunk nem jelentkezett. 
Köszönöm szépen mindenkinek a szép képeket, jó recepteket! Rengeteget kijegyzeteltem magamnak közülük, amit mindenképpen szeretnék elkészíteni! 
Na de lássuk a műveket:


Első volt Tortafüggő Marisz, aki Vea blogjáról egy nagyon csábító desszertet, az "Eredeti" TúróRudi muffint készített el, hogy mitől is originál ez a sütemény, azt a bejegyzésben elolvashatjátok. :)



Másodikként Eszter, a Tűpárna és habverő blog gazdasszonyának finomsága futott be, a Rácsos-meggyes linzer, amiről csodaszép képek készültek. Eszter egy másik ételt, egy töktócsnit is készített a Süssünk-főzzünk együtt! blogról, de állítása szerint nem lett szép, így nem készült róla fotó. Nagy kár! Mindenesetre a meggyes kettő helyett is remekül néz ki!




A következő villámgyors versenyző Éva volt, a takarékos konyhából. Egy csodaszép Sacher tortát készített ildi KOKKI blogjáról, aminek a botlását észre sem lehet venni. :) A házassági évfordulóhoz pedig szívből gratulálok! :)




Szerencsére Éva észrevette, hogy elnézte a sorsolást, így korrigálta a tévedését, készített egy csodaszép Meggyes krémes szalalkális szeletet a neki sorsolt Kisilditől is. A tévedés ellenére nem volt szívem kihagyni a Sachert a muriból. Mind a két sütemény gyönyörű!





Fűszermánia Gabi egy izgalmas Kelkáposztás tésztát készített Gasztrobaráth oldaláról. Őszintén szólva a kelkáposzta és a tészta szokatlan nekem, de nagyon tetszik az ötlet! Biztosan ki fogom próbálni ez a carbonarat.



Zsuzsa, a GasztroBaráth blogról egy izgalmas Csoki és tiramisu krémes tortát készített Mohamama oldaláról, ami rögtön családi kedvenccé avanzsált.




A következő játékos, Csigabige egy epres túrós muffint készített, a neki kijelölt Fehér Falat blogról. Igazán üde kompozíció, kár, hogy az eperről már lemaradtunk, de a jó hír, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető!



Csigabige egy másik finomsággal is készült, egy Csokis-banános-kandírozott gyümölcsös zabkeksszel, ami egy 4 összetevős, egyszerű, gyors édesség. Nálam abszolút nyerő. :)




Egy harmadik finomság, szintén Csigabigétől, ez a Tárkonyos csirkeleves, amit annak ellenére talált roppant vonzónak, hogy nem kifejezetten levespárti. A választásának, én a levesfüggő, csak örülni tudok :)



Őrült szakács két finomságot is választott tőlem, az egyik egy egyszerűen elkészíthető pogácsa,



... a másik pedig egy szintén egyszerű bazsalikomos kukoricaleves füstöltsajttal.



Süni egy életmentő Gyors csokis pohárkrémet választott Konyhavirtuóztól. Bár már láttam az eredeti oldalon régebben ezt a receptet, most már biztos, hogy elkészítem, hiszen percek alatt összedobható édességről van szó. :)



Timi levele volt a következő befutó, méghozzá egy klasszikus olasz étel, a lasagna, Cheftündér blogjáról. A spenót mumusnak számít sokak körében, de én szívesen keblemre ölelném ezt a finom Spenótos lasagne-t, és persze a szakácsot is.



Chefviki a házias konyhájában Lekváros - túrós pitét készített, hatalmas sikerrel. A recept Csigabigétől való. Nem csak gyönyörű ez a fénykép, hanem a sütemény is nagyon csábító!



Okki Évától egy Tepertős pogácsát választott, amit klasszikus formázástól eltérően négyzet alakúra vágott. Természetesen ez az ízeken nem változtat, de egy kis színt visz az aprósüteménybe.



Dina, a tőle megszokott módon gyönyörű fotóval, és izgalmas ízkompozícióval jelentkezett, egy Snickers szelettel, amit a Konyhalál blogon talált. Nagyon vagány sütemény, annyira megkóstolnám! :)







Mohamama a Házias konyha blogról választott egy finom Friss ropogós fokhagymás tejfölös kiflit. Jómagam rajongok a péksüteményekért, így az én szívemet rögtön elrabolta ez a finomság.




Márti, a hogymegtudjuknézni blog háziasszonya egy igazi magyar étellel állt elő, egy Gazdag gulyáslevessel, aminek a receptjét az általa felmagasztalt AranyTepsi blogról vette. A fénykép csodaszép, annak ellenére, hogy gondok vannak a fényképezővel! A házassági évfordulóhoz pedig szívből gratulálok!



Andi, az AranyTepsi blog írója Fűszermánia Gabitól egy egyszerű Sajtos rudat választott, ami igencsak jól néz ki!




A Konyhavirtuóz bloggerinája Timitől a Vajdasági sós süteményt választotta, egyedül a tölteléket változtatta medvehagymáról bazsalikomra. Nagyon jól néznek ki ezek a kis háromszögek, legszívesebben elvennék egyet a tányérról!




Sherpa konyha konyhatündére egy Egyszerű, sütés nélküli finomságot készített Márti blogjáról. A sütemény krémsajtos, nutellás, imádom!! Ó, és a tojáslikőr a hab a tortán! vagy a babapiskótán...




A következő játékos, Zsuzsa, a teller-cake blogtól egy egyszerű sütés nélküli Kekszes kapucsínós szelettel készült a játékra, ami rögtön meghódította a szívemet! A szép fotóról nem is beszélve. A recept Gerditől való, ezer hála érte!




Tünde, a ChefTündér blog boldog tulajdonosa Dinától készített egy egyszerű de nagyszerű, (talán nevezhetjük újragondoltnak is) Gyümölcsös rizstornyot, ami már csak azért sem lehet rossz, mert az alapja tejberizs. És a feltét pedig rumos meggy... és csokoládé... Hm...




Őszintén megvallom, hogy teán és díszítésen kívül nem nagyon tudtam elképzeli a citromfüvet süteményekben. Mostanáig! Ugyanis Gasztromanó Timi blogjáról egy elképesztő izgalmas, mégis egyszerű Citromfüves tortát választott. Nagyon tetszik az ötlet, köszönöm Timi, és Gasztromanó!




Pali és Zsuzsa, akik ketten vezetik a Serpenyővirtuóz nevű blogot, a két szerkesztőhöz híven két ételt választottak, hogy ki-ki megmutathassa a saját stílusát. Pali egy színes, roppant dekoratív egészséges Rakott brokkolit készített Szamócától, bár szerintem a név nem fedi a valóságot, hiszen finomabbnál finomabb és színesebbnél színesebb zöldségek tarkítják ezt az ételt, többek között a csemege kukorica is, ami miatt hatalmas pirospont jár!




A másik szerkesztő, Zsuzsa egy nőies édességet választott (hiszen tudjuk, a csokoládé a női lélek mentsvára), mégpedig egy Marcipános brownie-t, amit a bloggerina így reklámozott: "Aki szereti a marcipántöltelékes csokikat, (jelen!) annak muszáj legalább egyszer megsütnie ezt!" Maximálisan egyetértek!




Kisildi egy pofon egyszerű Málnás-szőlős túrótortát készített Gasztro Manótól. Már a hozzávalók elolvasásától is elolvadtam, hiába, a túrós édességek a gyengéim. De a túrón túl fantasztikus a receptben, hogy a tényleges munka az egésszel nem lehet több 10 percnél. Abszolút találó a Jamie Oliveres idézet!



Kisildi egy másik finomsággal is készült, egy sörkocsonyával, méghozzá Currys-sajtos rudacskával. Már csak a fűszerezése miatt is kedvenc ez a különleges sós sütemény.





A következő játékos, Piroska, tortafüggő Marisztól választott egy Csokoládés legyezőtortát, amit gyönyörűen kivitelezett! Bár ilyen jeles alkalomra, mint egy házassági évforduló illik is szép tortát sütni. Ezúton is rengeteg sok boldogságot kívánok Nektek!




Rendes csajok Koskacukor blogjáról szemezgettek, és két remek finomságot is készítettek. Az egyik egy főétel, méghozzá Rozmaringos rizottó zöldborsóval és csirkemellel, amiben csak annyi változtatást csináltak, hogy növelték a hús mennyiségét...



... a másik választott pedig egy Túrós-málnás pite, ami különösen tetszett, hiszen sűrítésnek (és ízesítésnek persze) pudingport használt bele Ági. Mind a két recept és kép remek!




A Konyhalál blog tulajdonosa egy egyszerű és Gyors almafánkot választott Anditól. Linda szerint az elkészítés legnehezebb része az almareszelés, hiszen a többi gyerekjáték. Mindenképpen kipróbálom, hiszen úgyis itt az almaszezon, a fahéjas porcukorfelhőt pedig igencsak kedvelem!



A Fehér Falat bloggere Jucitól egy nagyon guszta Csokis körtés sütit készített. Szeretem a gyümölcs - brownie párosításokat, és ez a körtés is remek lehet!



Vea a blogkóstolóra Serpenyővirtuóztól választott egy egyszerű Őszibarackos tejes pitét. Mint az őszibarack első számú rajongója, szívből örülök a választásának. És a fahéjas cukros ízesítés is jól hangzik!



Eszter, a Receptelő bloggere egy izgalmas Túrós raffaellót készített a neki sorsolt SüniSüti blogról. Én ezt a változatot még soha nem készítettem, de a gyönyörű fotó meggyőzött, egyszer tuti kipróbálom!



 Ügyes kezek Pitelány Kölespalacsintáját készítette el gyümölccsel. Egészséges és (már csak a gyümölcsök miatt is) nagyon finom. Daniella nagyon meg volt elégedve!


 
Gerdi egy klasszikust készített, méghozzá Londoni szeletet Már csak a dió miatt is tetszett ez a sütemény, de az őszibarackdzsem abszolút megnyert!



Juci az utolsó pillanatban küldte be a Sajtos tejfölös hagymás pogácsát, ami szíven talált. Nagyon szeretem a sörkorcsolyákat, a pogácsákat, és a tejföl-sajt kombinációt is. Háromszoros hurrá a receptért!




Timi receptjével folytatom a sort, aki az Őrült szakácstól készített egy egyszerű süteményt, méghozzá a Kefires darapiskótát. Lekvárral, gyümölccsel, vagy csak úgy magában én is szívesen betolnék pár szeletet belőle!




Legutolsóként Gerti jelentkezett egy pofon egyszerű Fonott kaláccsal, amiről azt ígéri, hogy 15 perces munkával elkészíthető. Klárikához pedig gratulálok, és a pasidnak is hatalmas kalapemelés!! A kalács pedig gyönyörű.


Kicsit narcisztikus dolognak tartom, hogy magamat a végére hagytam (bár úgy láttam így szokás), ezt mindig olyan álszerény dolognak tartottam, hiszen egyértelmű, hogy a legutoljára olvasott, látott, esetleg hallott dolgok rögzülnek a leginkább. Már ha valaki legörgetett eddig. Ezzel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy rögzüljön csak bátran ez a két recept, hiszen mind a kettő zseniális, köszönet érte Gertinek! Elsőként egy szilvás-leveles tésztás pitét készítettem, alig 10 perc munkával. Ropogós, diós, fahéjas, szilvás. Remek.



Másodikként pedig egy nutellás banánkrémet készítettem, amit szintén a Gerti-féle ugyanilyen ízesítésű fagyi ihletett. Mind a kettő bitang jó volt. :)





A következő forduló háziasszonya pedig nem más.... mint.... (dobpergés) FŰSZERMÁNIA GABI! Sok sikert (és rengeteg időt) kívánok neki a megrendezéshez! :)



8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt nézni a jobbnál jobb recepteket! Volt vele munkád bőven, köszönet érte!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis összefoglalót kerekítettél! Köszönjük a lebonyolítást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! Igazából nagyon élveztem csinálni, csak sajnos nem mindig jutott rá időm, így apránként haladtam... :) fantasztikus receptek vannak köztük, mindet megkóstolnám! :D

      Törlés
  3. Köszönöm, köszönjük az összefoglalót és a vele járó sok munkát! Nagyon szép kis csokorba szedett receptgyűjrteményt kaptunk és persze sok-sok személyes megjegyzéssel. Gratula! :)

    VálaszTörlés
  4. Szépséges recept csokor jó volt olvasni :) Köszönjük!

    VálaszTörlés
  5. Ismét kitett minden résztvevő magáért! A játék lehetőségéért és a remek összefoglalóért pedig köszönet neked! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük a kedves szavakat, szerintem mindenki kitett magáért! Csodás képek születtek és biztosan ízre is legalább olyan jók voltak :)

    Gratulálok mindenkinek és várom a következő fordulót!

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük szépen a szervezést! ;-)
    Az elképzelhető, hogy tőlem (Receptelő) nem készült recept? Nem találom az összefoglalóban. :-(

    VálaszTörlés