2013. április 27., szombat

Baconba bújtatott spárga lágytojással

Ez a recept olyan lesz, amit mindenki úgy variál, ahogy akar. Aki nagyon szereti a tojást, többet főz, aki diétázik, az nem használ bacont és így tovább. Egy tavaszi reggelinek teljesen jó ez az étel, ha nem is olyan könnyű. Nálunk egyből elfogyott. Mindenkinek csak ajánlani tudom.



Hozzávalók /2 személyre/


- 4 szál spárga

- 2 tojás

- 4 szelet bacon

- só, bors

- olívaolaj


Elkészítés

  1. A spárgákat tisztítsuk meg, a végüket vágjuk le, tekerjük be baconba, locsoljuk meg egy kevés olajjal és tegyük a 180°-ra előmelegített sütőbe. 5-10 perc elteltével állítsuk át grill fokozatra, és süssük addig, ameddig a szalonna piros nem lesz.
  2. A tojásokat főzzük meg, ha lágyan szeretnénk, akkor forrástól számítva 2-3 perc alatt, ha keményre akkor 4-5 percig.
  3. Frissen tálaljuk sóval és borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése