2013. augusztus 17., szombat

Töltött paprika paradicsommártásban

Ez a klasszikus is gyakorta megfordul az asztalunkon, a családban mindenki szereti, kivétel nélkül. Édesapám gyakran emlegeti az ő édesapja mondását, miszerint minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Ezért a lecsónk is édes, a paradicsom levesünk is, és ez a töltött paprika is. Aki nem szereti édesen tegyen kevesebb cukrot bele.





Hozzávalók


- 70 dkg darált pulykahús

- 2 tojás

- só, bors, vegeta, pirospaprika

- 1 bő csésze rizs (főzetlen)

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 2x 500g paradicsompüré (2 csomag)

- 14-15 darab nagyobb TV paprika

- 2 evőkanál liszt

- 2 evőkanál cukor

- tálaláshoz: tejföl


Elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük. A húst egy edénybe tesszük, hozzászórjuk a rizst, beleütünk két tojást és eldolgozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kissé megpirult hagymát és a fokhagymát is. Egy kis vegetát is adunk hozzá. Tetszőleges mennyiségű pirospaprikát is adhatunk hozzá.
  2. A paprikákat megmossuk, a tetejét levágjuk, kivágjuk belőle a csumát, a magokat kiütögetjük. A paprikát megtöltjük a hússal, de nem szabad teletömni teljesen, mert a rizs duzzadni fog. Egy nagy edénybe pakoljuk a töltött paprikákat, ráöntjük az egyik paradicsompürét, majd annyi vizet, hogy a felül lévőket is érje. Kis lángon bő egy óra alatt puhára főzzük.
  3. Ha puha (villával ellenőrizzük) akkor a másik paradicsompürét nagyon alaposan keverjük össze a liszttel és a cukorral, majd öntsük a paprikákra, keverjük el, forraljuk fel az egészet. Ha forr vegyük le a tűzről. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. 

Tipp

Adhatunk mellé főtt krumplit is, de magában, vagy kenyérrel is remek!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése