2013. augusztus 26., hétfő

Ananászos joghurtos pulyka rizzsel

Ananászos pulyka. Üdítő ízű, az ananász kicsit roppanós, a pulyka meg puha. Ha nem is olyan dekoratív étel azért az íze okozhat még meglepetéseket. Ha különlegesebbre szeretnénk, akkor szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel.




Hozzávalók


- bő 1 kiló pulykamell

- 1 konzerv ananász

- majoranna, pár szál friss kakukkfű

- só, bors

- 1 evőkanál vaj

- 1 kis pohár joghurt

- 1 evőkanál liszt

- 1 csésze rizs


Elkészítés

  1. A pulykát felkockázzuk. A vaj felét megolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben és megpárolgatjuk rajta a húst. Sózzuk borsozzuk, majorannával ízesítjük, majd letakarva kis lángon főzzük. (A sótól levet enged.)
  2. A vaj másik felén megpirítjuk a lecsepegtetett ananászkockákat.
  3. A joghurtot kikeverjük egy kevés vízzel, majd a lisztet elkeverjük csomómentesre benne és behabarjuk vele a puhára főtt csirkét. Hozzáadjuk a pirított ananászt, és felforraljuk. 
  4. A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd 2 csésze vízzel készre főzzük. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése