2015. március 15., vasárnap

Bundáskenyér sütőben

Ilyen szöveggel láttam egy receptet a Minden egyben blogon, és rögtön megtetszett. Hiába, szeretem a tejfölös-sajtos-fokhagymás dolgokat. Kicsit módosítottam az alapreceptet, így született meg ez a verzió. Gyorsan elkészülő, olcsó és maradékokból összeállítható szendvics lett belőle, ami nem mellesleg igen finom is. :) Ha maradt otthon sült hús, sonka, párizsi, vagy nem talál gazdát egy a hűtő mélyén lappangó megkeményedett sajtdarab, akkor ez a recept remekül felhasználható.



Hozzávalók


- 2 karéj kenyér (ez a mi terminológiánk szerint 4 szelet, de persze ahány ház...)
- 1 tojás
- 2 púpos evőkanál tejföl
- só, bors
- nálam 2 szelet sonka (pulyka)
- reszelt sajt (kb 8-15 dkg tetszés szerinti mennyiség)
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés


  1. A sütőt grill fokozatra állítjuk és előmelegítjük.
  2. A tojást, tejfölt, sót, borsot kikeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott (vagy összezúzott) fokhagymát, az apróra vágott sonkát és a reszelt sajt 3/4-ét. 
  3. A kenyeret egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük és a krémet egyenletesen elosztjuk rajta. (Ha a krém tevésnek tűnik adjunk még hozzá tejfölt, ha így is, üssünk bele egy kis tojást.) A reszelt sajt maradékával egyenletesen megszórjuk, majd a sütő legfelső fokán addig sütjünk, míg szépen megpirul. Körülbelül 10-15 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése