2013. szeptember 22., vasárnap

Székelykáposzta

A székelykáposzta nálunk az egyik kedvenc. Nagyon hálás étel, mert nincs vele annyi munka, nagy adagot lehet egyszerre elkészíteni, és sokáig eláll.Tejföllel, friss kenyérrel fantasztikus! Igazi magyar étel.




Hozzávalók


- 1,5 kg savanyú káposzta

- bő egy kiló pulykacomb

- kolbász

- olívaolaj

- 1 fej vöröshagyma

- só, bors, pirospaprika

- 1 bő evőkanál paprika -, vagy gulyáskrém


Elkészítés

  1. Ha nem szeretjük annyira savanyúan a káposztát, akkor mossuk át hideg vízben. A káposztát tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel annyira vízzel, hogy nagyjából ellepje. Kis lángon főzzük körülbelül egy óráig. Negyven perc elteltével dobjuk hozzá a kolbászt (én 6 ujjnyi vastagságú szeletet használtam). Keverjük át alaposan.
  2. Ezalatt a húst mossuk meg, majd daraboljuk fel. A hagymát vágjuk apróra és egy kevés olajon dinszteljük meg. Fűszerezzük a sóval, borssal, paprikával és a paprikakrémmel, majd ehhez a pörkölt alaphoz adjuk a húst, körülbelül 1 dl vízzel öntsük fel és kuktában vagy a serpenyőben pároljuk készre.
  3. Ha a káposzta megpuhult öntsük hozzá a húst szaftostul és körülbelül 10-15 perc alatt főzzük össze.
  4. Tejföllel és friss kenyérrel nagyon kiadós ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése